JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från dagens HJ-matcher

En söndag med ett par intressanta matcher i Juniorallsvenskan, bland annat ett Örebroderby som snackades upp på förhand på bloggen. Borlänge/Insjön tog en storseger på bortaplan och FBC Linköping fortsätter vinna trots sin relativt tunna trupp i nuläget. Såhär säger spelarna efter dagens matcher.

Marcus Nalén, Borlänge/Insjön: Vi börjar matchen ganska starkt med att sätta press på dom och får även utdelning direkt i matchen. Vi fortsätter med att spela helt okej med ett bra bolltempo och när vi sedan satt dom under press så blev dom väldigt osäkra och vi får flera farliga lägen och kan även satta dit ett par kassar. I andra perioden går vi ner oss ordentligt och faller lite in i deras tempo. Det började även bli väldigt grinigt och vi tappade lite fokus. I tredje så höjer vi oss igen och får igång bolltempot och hittar några fina kombinationer som resulterar i mål. Skutskär började bli riktigt griniga och visade upp dålig attityd och lagkänsla. Dom drar på sig flera utvisningar och får även ett matchstraff, matchen tappade lite i tempo då det blev väldigt mycket powerplay och boxplay. Vi vinner sista perioden med 5-0 och det var riktigt skönt att åka hem med 3 poäng!

Elias Lundkvist, IBF Örebro Ungdom: Inledningen i derbymatchen mot Lillån var väldigt stark från vår sida. Det mesta gick vår väg då vi snabbt fick en stabil ledning i första perioden. Det kändes som att hela laget spelade med självförtroende och det var bra energi i truppen. När vi däremot gick ut för att spela andra perioden så slappnade vi av för mycket. Vilket man inte kan göra mot ett lag som Lillån som straffade oss och jagade ikapp till 5-5. Deras kvitteringsmål blev en ordentlig väckarklocka för oss och vi lyckades äntligen börja producera framåt och återigen tog ledningen. Det blev en tajt match ända till slutet men när Lillån var tvungna att satsa framåt lyckades vi utöka ledningen och knipa vinsten. Det blev en svängig och kanske lite onödigt spännande match men där slutresultatet blev för vår fördel!

Toni Marhosevic, FBC Linköping: Jag tycker att vi gör en stark laginsats idag med tanke på att vi var åtta utespelare och att de flesta även hade en betydligt tuffare match i benen från gårdagen. Vi gör ett bra jobb matchen genom samtidigt som Blom (Andreas) lyckades väl de enstaka men grymma räddningar! Vi kontrollerar matchbilden från första början och hade tydligt mest bollinnehav, då Trosa sjönk ner ganska djupt och väntade på att vi skulle göra misstag.

1180960

Trots en tunn trupp, kunde svartklädda FBC Linköping vinna i dagens fight mot Trosa Edanö. Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar