JAS-bloggen
Intervjuer

Förra året lagkamrater – i år konkurrenter: ”Mycket rivalitet”

Telge inledde JAS-spelet på hemmaplan med att förlora mot AIK med 4-5. Laget som förra året kombinerade med Salem, kör denna säsongen ett lag i enbart Telges namn.

Idag möter man just Salem i Skogsängshallen, ett Salem som tog tre poäng i sin första fight. En viss stämpel finns det över matchen som stundar. – Vilken match som helst skulle jag nog inte säga att det är, med tanke på allt som har hänt mellan klubbarna med övergångar, samarbeten, spelare som känner varandra mm. Så det är en väldigt speciell match, med mycket rivalitet, säger Telges Mattias Nordenadler till bloggen.

Telge som står på noll poäng efter den inledande förlusten som nämndes ovan, kan trots det enligt Nordenadler, hitta ljuspunkter att ta med sig in till dagens match. – Absolut finns det saker man kan ta med sig till matchen mot Salem, men också en hel del att jobba på. Jag kan nog tycka att energin inom laget under premiären förra helgen kändes väldigt bra, vilket visade sig under matchen då vi spelade stundtals väldigt bra där resultatet inte speglade matchbilden till 100%. Jag hoppas verkligen att energin håller i sig till denna match! Vi har också haft det svårt under försäsongen med en del problem vilket har gjort att energin har vart sisådär under några veckor, men när vi började få ”premiärvibbarna” började energin att öka.

Men vissa saker behöver man jobba på för att ha chans till tre poäng idag. – De individuella besluten med bollen skulle behövas förbättras en del med tanke på hur det såg ut i premiären vilket orsakade i nån kassa bakåt, där vi spelade bort lite för enkla bollar. Samt att det offensiva skulle behövas förbättras med mer aggressivitet, det kändes som att vi stundtals rullade och rullade mot AIK men vi kom ingen vart eftersom vi inte var tillräckligt aggressiva. Vi måste våga mer i det offensiva helt enkelt.

I Salem finns Kevin Haglund, med en lång bakgrund i Telge och som under förra säsongen lämnade laget efter vissa incidenter. – Ja du, vad ska man säga om Kevin. En person som jag känner utanför innebandyplanen, men vilken jävla talang rent ut sagt. Det kommer såklart bli väldigt svårt att stoppa honom, men att ligga tätt in på honom och inte ge någon fri tid kommer vara viktigt för att stoppa honom!

Någon annan gubbe i Salem som ni behöver ha ett extra öga på?

– Självklart finns det andra spelare att hålla ett extra öga, Jacob Kauppinen och Elias Lunnestad kan jag tycka vi bör ha extra koll på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar