JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Reinholdsson/Hafrén: ”Kommer vara ställningskrig”

Imorgon smäller det ordentligt i H-gruppen när Warberg står som hemmalag och möter Lindås i SWC. Båda lagen kommer från segrar i premiären och förväntas finnas i toppen. Pontus Reinholdsson från Warberg och Jacob Hafrén från Lindås säger följande inför matchen.

Vad tycker ni om er inledande match?

Pontus: Vi börjar matchen bra med att göra några snabba mål, men efter de sjunker tempot i matchen. Vi kommer inte upp i kapacitet, vi måste upp betydligt mycket mer nu när vi möter Lindås.

Jacob: . Vår premiär kan väl enkelt sammanfattas som en dålig insats rätt igenom. Vi kommer in dåligt i matchen och blir kanske lite chockade av Zenith/Öckerös höga press och vi får inte igång något spel alls. Dock en godkänd sista period där vi vänder matchen och vinner med 6-2. Vi gör det bra i powerplay och är 100% i boxplay så det tar vi med oss från den matchen.

Ni ställdes mot varandra två gånger förra året. Vad förväntar ni er för matchbild?

Pontus: Det kommer vara ett ställningskrig, där matchen kommer avgöras på tillfälligheter. Vi ska försöka äga mycket boll.

Jacob: Tror att det kommer bli en fartfylld match men väldigt välspelad. 2 lag som vill och spelar en rolig innebandy så detta kommer bli en härlig fajt.

Vad kommer ni behöva lägga fokus på i ert eget spel och vad kommer ni behöva se upp med hos motståndet?

Pontus: Vi skall vara tighta i defensiven och ta vara på chanserna vi får. Offensiven i Lindås behöver vi se upp med, se till att spela ett tight försvarsspel.

Jacob: Vi kommer behöva sätta försvarsspelet på ett bättre sätt än förra matchen. Vi vet att Warberg har fina kvalitéer i offensiven i Birgersson och Bengtsson så därför är det viktigt att vi är alerta. I vårt anfallspel har vi visat på försäsongen att där är vi starka så vi ska inte ha svårt att kunna straffa Warberg med ett noggrant och effektivt anfallspel.

Ni har en del nya bekantskaper i ert lag, antingen nyförvärv eller yngre spelare. Vem bör man kika lite extra på?

Pontus: William Carlsson hängde fem kassar mot Backadalen, han är en att hålla koll på.

Jacob: Vore tjänstefel att inte nämna Max Källeteg. Visade redan i början när han kom till oss att han var någon att räkna med och har redan utvecklats stort och har visat att han är bland seriens bästa. Sedan vill jag lyfta fram Marcus Kennemyr som gjort det bra på senaste.

Vem avgör en eventuellt tight match?

Pontus: Joel Birgersson avgör.

Jacob: Med seriens lätt största vinnarskalle i Filip Kalentun så är det han som kommer avgöra med en ”laser” macka till Källerteg.

29812620142_3f878e8164_z

En betydligt tuffare match än premiären väntar blåklädda Warberg. Foto: Helmuth Subiabre. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar