JAS-bloggen
Intervjuer

Hässelby svajade – saknade inställning och aggressivitet

Under onsdagskvällen väntade Hässelbys andra match i E-gruppen när man på hemmaplan tog emot Uppsalalaget Sirius. För ett av lagets nyförvärv från Järfälla, Isak Törnblom, blev det istället en läktarplats på grund av sjukdom.

I den första matchen besegrade man Täby på bortaplan i en målrik historia. 6-11 skrev resultatet till där Törnblom deltog och stod för 1+1 i sin debut. Nu var det istället Sirius som stod för motståndet. – Sirius är ett tekniskt lag med en tydlig spelidé och deras försvar blir svårt att ta sig igenom eftersom dom spelar så organiserat. Täby är ett lag som förlitar sig på att deras individualister ska göra massor med poäng, utan någon riktigt struktur i laget. Sirius spelar på ett annat sätt och är ett av de bästa lagen i gruppen, men jag skulle absolut inte säga att dom är klasser bättre än Täby, säger Törnblom till bloggen kring motståndet.

Laget tog ledningen med 1-0, en ledning som stod sig perioden ut trots att det kanske inte var talande för matchbilden. – Att vi tar ledningen i denna match är inte av att vi startar på ett bra sätt utan att bollen studsade rätt just vid det skottet. Sirius har mycket mer boll än oss medan vi tar vara på våra kontringar. Båda lagen började matchen väldigt passivt.

I den andra perioden så stod sig resultatet långt in, innan Sirius med två snabba mål i slutskedet vände matchbilden. Unge Filip Eriksson stod för ett av målen. – Jag tycker att det är rättvist sett till matchbilden eftersom Sirius har mycket boll och skapar många lägen under hela första och andra perioden, och tillslut lönar det sig, fortsätter Törnblom.

För dig som satt på läktaren och såg, vad tyckte du behövde förändras inför den tredje?

  • Jag tycker att vi borde börjat spela rakare och aggressivare. Mer gnugg och mer dumpa hörn behövdes. Jag är besviken att Carl-Ludvig Buske inte gnuggade lika mycket som han och jag gjorde i matchen mot Täby då vi lirade som ett forwardspar.

Sirius gjorde 1-3 i matchens avgörande period, men Hässelby gav sig inte och lyckades få till en reducering. Trots försök att kvittera i spel 6-mot-5 så var det istället Uppsalalaget som kunde punktera matchen med 2-4 mål i tom bur. Vad som saknades för kvitteringen? – Inställning och aggressivitet, vilket vi hade i Täbymatchen, men inte idag.

Är det någon i laget som förtjänar pluspoäng trots förlusten?

– Pluspoäng förtjänar vår back Marcus Ackefelt. Krigar i varje närkamp, tung, bra blick för spelet och en teknisk back som inte alls får den uppmärksamhet han förtjänar. Jag vill även ge pluspoäng till Sirius lagkapten, Andreas Lundell som gör en bra match som alltid.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar