JAS-bloggen
Intervjuer

Som vi längtat – vi är igång på riktigt

Vi är igång. Efter ett par månaders försäsong, övergångar, tränarbyten, träningsmatcher, tiotals timmar i hallen, träningsmatcher och cuper, så är vi igång.

Skälby-Lillån och Farsta-Älvsjö fick inleda årets upplaga där Lillån var starka med Gillberg&Palmén i spetsen och i Stockholmsfighten fick man dela på poängen. Ännu intressantare blev det på onsdagen när Nykvarn tog tre blytunga poäng mot KFUM, två lag som på förhand är topptippade. Som jag pekade på tidigare i veckan, inte ett enda poäng på bröderna Rigogiannis i den matchen och där har man ett sparkapital. Nykvarnskillarna som för övrigt besökte Växjö i helgen, inte alla, men ett gäng av dem. Kontakter knyts och vem vet, någon av dem kanske spelar i Viperströjan inom ett par år.

Under fredagen så kom dock ett av helgens största fiasko, om inte det största. Inget ont om Tullinge som vann med 8-5 mot Huddinge, men förväntningarna på Huddinge är högre. Laget vann JAS-elit cup och har ett lag med spelare som har rutin från division 1 och SDF-SM, flertalet gånger om. Att åka på den här torsken redan i första omgången hade man nog inte räknat med. Underskattning? Huddinge ses som en av favoriterna i gruppen och bättre båda ska och kan man leverera. Pressen ökar.

Ett lag som istället klarade av pressen var Nacka Wallenstam som i DJ-klassen vann med stabila 0-8 på bortaplan mot Trosa Edanö. I fjol var man underdogs, i år har man en press som man i åtminstone i första matchen visade att man kunde hantera. Återstår att se om fortsättningen blir lika lyckosam när motståndet blir tuffare.

En annan favorit som höll för trycket var Jönköping. Hemma mot Tygriket hade man inga problem att ta tre poäng och när man hade tillgång till samtliga spelare från den allsvenska truppen, då är det ett starkt lag man mönstrar. Lägg märke till att spelarna födda 1999, Gustav Johansson, Lucas Bernhardsson och Simon Karlsson, fortsätter leverera. Gustav Johansson har ett galet spelsinne och en skön teknik. Håll ett extra öga på honom i år!

Ett resultat som kan överraska många är att Partille förlorade med 4-3 borta mot Stenungssund i sin premiär. En premiär där bland annat Kalle Bylund inte återfanns. Är man så beroende av han? Under gårdagen presenterades ett inlägg just om Partille och dess föryngring och målsättningar. I år är man ett svagare lag och har inte alls samma tyngd i laget. Starkt av Stenungssund som kan göra livet tufft för många lag hemma på parketten. Kan man blir ett lag som slåss om slutspelsplatserna?

Lindås som är en av de absolut största favoriterna i år, fick en mycket tuffare premiär än väntat. Zenith/Öckerö tänkte inte ge sig utan fight och man stod emot bra i två perioder, men i den tredje drog man på sig en del utvisningar och då kunde hemmalaget vinna matcherna. Ett namn som stack ut. Roope Paajanen. Vem är denna människa? I och med att han inte är registrerad i IBIS så antar jag att det är någon utbytesstudent eller liknande? Någon från Lindås får gärna upplysa!

FBC Linköping är en annan favorit och trots att man enbart hade nio utespelare i matchen mot Bergs så blev det en munsbit efter hela 0-13. Det här laget är bra i år och då man har stora delar av truppen födda 1998, så är det i år man ska ta klivet. Spännande att följa, speciellt med tanke på att man även spelar i division 1 med snarlik trupp. Hur orkar man dubblandet?

Det viktigaste är ändå att konstatera att vi är igång. På riktigt. Inga försäsongscuper eller träningsfighter. Nu smäller det och för de lagen som inte är med från start, så går tåget relativt fort. Häng på och gör upp om slutspelsfighterna!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar