JAS-bloggen
Intervjuer

Partille föryngrar: ”Pressen inte lika stor i år”

Partille har under de två senaste säsongerna återfunnits på Innebandyfesten och där plockat hem ett silver, samt en fjärdeplats. Under gårdagen inledde man årets upplaga på bortaplan mot Stenungssund där man dock fick åka hem tomhänta efter 4-2 förlust. På pappret är det ett klart sämre lag man ställer på planen under denna säsongen och att man inte ses som en av de stora favoriterna i år är förståeligt, även om många tror att man kan återfinnas i toppen i sin grupp till att börja med.

Av de tidigare upplagorna finns det dock inte alltför många bekanta namn kvar. Flertalet tongivande spelare födda 1997 har gjort sitt i dessa sammanhang och det är ett ”nytt” och ungt Partille som mönstras i år. – Årets lag är ganska annorlunda om man jämför med dom tidigare åren. Vi har lyft upp en del talangfulla 99:or, 00:or och 01:or som kommer vara med och känna på hur det är att spela JAS. Men det är som sagt ett lag med otroligt mycket potential med framtiden framför sig som kommer få chansen att ut utvecklas och blomma ut till stabila JAS spelare, säger Hugo Arvidsson som är en av de som är födda 1997 och numera ingår i tränarstaben.

Att årets målsättning är något olik jämfört med föregående år, är inte särskilt oväntad.

  • Målsättningarna för året att ta sig till slutspel, sen får vi ta det som det kommer. Ju mer matcher vi spelar desto mer kommer rutinen för säsongerna framöver.

Förra året var ni mer av ett favorittippat lag. Hur tror du de andra lagen ser på er i år?

– Jag tror att andra lag inte har så bra koll på vår spelartrupp denna säsongen. Dom flesta vet väl att vi har en målskytt av rang i Kalle Bylund och en försvarsjätte i Adam Rydén men mer än så tror jag inte dom har koll på. Med andra ord så är pressen utifrån inte lika stor i år jämfört med förra året.

Tidigare år har det varit en tunn trupp som matchats hårt vid många matcher och att en back som Johan Främberg spelat långa stunder, har inte varit ovanligt. Även spelet med boll har varit ett tydligt signum kring detta lag. – Jag skulle säga att vi fortfarande är ett bollskickligt lag så vi ska fortsätta göra det vi är bra på och hålla bollen inom laget. När det gäller matchningen kommer det se annorlunda ut med tanke på att vi har gått från att vara elva spelare i truppen förra säsongen till att vara 20 nu.

När ska detta lag vara som bäst?

– Om två år ska vi vara med och kriga om dom ädla medaljerna igen.

Istället är det ett annat lag från Göteborgsområdet som ses som en av de stora favoriterna i år – Lindås. Laget som Partille slog ut i våras och som inledde lite halvknackigt i helgen där man i den tredje perioden vände mot Zenith/Öckerö och vann till sist med ett par bollar. – Ja exakt, ett lag som har alla spelare med åren inne och en massa rutin från allsvenskt spel. Skulle säga att det är allt annat än fiasko om man inte kommer topp tre denna säsongen med tanke på vilka lirare dom har.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar