JAS-bloggen
Intervjuer

Succé efter ihopslagningen – tvåsiffrigt i premiären

De något glesare DJ-grupperna, sett till antal deltagande lag i varje, har under helgen dragit igång på riktigt. I den sydligaste F-gruppen så inledde bland annat Värnamo på hemmaplan mot Engelholm med en storseger.

Smålandslaget som är en ny bekantskap i Juniorallsvenskan denna säsongen har jobbat hårt för att vara optimalt förberedda, något som premiären vittnade om. – Vi är laddade och tycker det ska bli kul med nytt och tuffare motstånd. Under försäsongen har vi slagit ihop två lag i klubben och vi håller fortfarande på att spela ihop oss, men jag tycker vi var väl förberedda, säger Amalia Rommeskog till bloggen.

På andra sidan stod alltså Engelholm som deltog förra året, men då hade det tufft och slutade som jumbo i E-gruppen utan en enda inspelad poäng. – Vi har mött Engelholm tidigare men det var rätt längesedan, så vårt mål var att gå in med en bra inställning och spela vårt spel. Men vi trodde på en bra chans att vinna.

Och vann, det gjorde man. Hela 11-2 skrevs slutresultatet till och en mycket bättre start, det kunde inte Värnamo fått. – Vi fick en bra start när vi satte två snabba mål i början, efter det fortsatte vi rulla bollen mycket och spelade riktigt bra.

Den andra perioden vann man med hela 7-1 och det var just där man ryckte och segern grundlades. – Andra perioden var nog vår bästa, och när vi spelar med sån fart och sånt flyt som då, så blir det jobbigt för det andra laget att hänga med.

Vem i ditt lag tycker du förtjänar lite extra beröm?

– Överlag tycker jag alla gjorde en bra match igår, men vår kedja med Lovisa Josefsson, Selma Andersson och Isabell Johansson var riktigt grymma. De två förstnämnda är 01:or och kedjan stod för hela tio poäng under matchen!

Utöver just Värnamomatchen, så ställdes även Kalmarsund på hemmaplan mot Åstorp Kvidinge där man till sist delade på poängen efter att resultatet skrivits till 4-4. – Det är många riktigt duktiga lag i vår grupp och flera som vi känner igen sen tidigare. Jag tror det kommer bli många jämna, tuffa matcher vilket vi ser fram emot och tycker ska bli väldigt kul!

img_0007_500

Ett glatt Värnamo efter den övertygande segern.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar