JAS-bloggen
Intervjuer

Ställs mot forna lagkamrater: ”Alltid kul att tunnla honom”

Under fredagskvällen så fortsätter Juniorallsvenskans F-grupp att avlösas med tuffa fighter. Denna gången är det Bergs IK som står som hemmalag mot FBC Linköping, ett lag som många på förhand ser som ett av årets starkaste.

För ett par av spelarna blir det lite extra speciellt. William Westerdahl och Oliver Liedberg tog steget över till just FBC Linköping från Bergs under den förra säsongen och inför denna så var det Linus Linder och Sebastian Hagberg som valde samma väg i karriären. – Det kommer att kännas väldigt speciellt att möta mina gamla lagkamrater som jag spelat med hela livet, men det ska samtidigt bli väldigt kul, säger Hagberg själv till bloggen.

Linköping har sedan tidigare en stark ålderskull just detta år inom föreningen och i och med att fler spelare har anslutit, så ses man som ett topplag denna säsongen. En press medföljer därmed laget och kan finnas från start. – Jag tror alla spelare i laget känner press varje match både på sig själva och laget. Men jag tycker bara det gör att vi fokuserar och presterar bättre.

Hagberg har många säsonger bakom sig i Bergs och vet vilken matchbild han förväntar sig att det blir. – Jag tror att det kommer bli en match där vi rullar mycket boll som vi tränat på medan Berg kommer koncentrera sig på försvar och kontra mot oss. Det är iallafall den taktiken vi använt oss av tidigare år mot Linköping.

I och med att han själv spelat med alla så vet han även vem man kommer behöva ha ett extra öga på under matchens gång.  Det är svårt att bara nämna en person eftersom jag vet vad alla kan men Anton Hedberg och Simon Calmerberg har sätt väldigt vassa ut på träningsmatcherna innan säsongen.

Vem slår du gärna en tunnel på om du får chansen?

– Då skulle jag säga Robin Fahlén, det är alltid lika kul att tunnla honom:).

Hur slutar matchen?

– Jag tror att vi kniper 3 poäng men det kan bli tajt om Bergs målvakter spikar igen.

14442786_10202388520269784_299857777_n

Hagberg har redan hunnit med flertalet matcher i den nya vita dressen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar