JAS-bloggen
Intervjuer

Lillån vände och vann – 00:erna gjorde succé: ”Passar perfekt ihop”

Lillån inledde under gårdagen JAS-spelet i grupp C, där man på bortaplan besegrade Skälby md 5-8 till sist. Lillån som har ett silver att försvara sedan vårens succésaga.

Det började dock svajigt och redan efter 12 minuter så låg man under med 3-0.  Det kändes bra inledningsvis men vi var väldigt fega att gå in i duellerna vilken ledde till 3 riktiga skitmål, alla mål gjordes framför kasse, säger Lillåns Filip Gillberg till bloggen angående den svaga starten.

Innan perioden var över så hade dock Lillån lyckats reducera till 3-1 genom David Olsson, ett viktigt mål. – Den var viktig för oss så att vi fick lite momenten inför andra periodens start.

I den andra perioden så var det dock Lillån som stod för målen. Tre stycken blev det och man gick därmed ikapp och förbi. Gillberg var den som stod för samtliga tre själv, ett äkta hattrick med andra ord. – Vi tuffade till oss i alla närkamper och spelade med mer självförtroende vilket ledde till tre framåt och noll bakåt.

Gillberg var dock inte nöjd där utan i början av den tredje perioden så hade han gjort mål nummer fyra samt fem, alltså fem raka mål för sitt Lillån som då ledde med 3-6. Vilket mål som han själv var mest nöjd med? – Jag skulle säga att det är 3-4 målet, ett viktigt mål i matchen och vi känner att vi har tagit över det helt och hållet.

En annan spelare som iklädde sig en viktig roll var Isak Palmén som stod för fem assistpoäng totalt, varav fyra kom till just Gillberg. En lyckad duo med andra ord, båda födda 2000. – Vi har spelat ihop sen vi var sex och så är han en av Sveriges spelskickligaste innebandyspelare vilket gör att jag får det ganska enkelt för mig. Jag som gillar att skjuta passar perfekt ihop med Isak.

Till sist, vad tar ni med er till nästa match?

– Vi tar med oss glöden vi hade i de två sista perioderna och även vårt fina bollrull.

14408889_891790414258350_1422620475_n

Rightfattade Gillberg hade stor show i segern mot Skälby.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar