JAS-bloggen
Tippningar

Profilerna tippar slutsegrare i JAS

Ett gäng innebandyprofiler har fått chansen att tippa slutsegrare i årets Juniorallsvenska som inleds imorgon när Farsta möter Älvsjö, samt att fjolårets silvermedaljör, Lillån, tar emot Skälby på hemmaplan. Nedan följer deras tippningar!

Först ut att tippas är HJ-JAS där ett par spelare och andra bekantingar har fått säga sitt!

Jakob Axelsson, allsvensk spelare i IBF Örebro och SM-guldvinnare.

  • Örebro. Emil Lundmark kommer visa att han är världens bästa -98:s och Embretzen kommer visa att han är världens bästa -99:a.

Birk Sollenius, allsvensk spelare i Salem, tidigare i Wibax Patriot.

  • Mitt hjärta vill Wibax Patriots eller Salem vinner, men jag tror tyvärr inte att de räcker till hela vägen. Hjärnan däremot säger att RIG kommer att vinna. De har ruskigt bra spets samtidigt som en bra bredd.

Valdemar Ahlroth, SSL-stjärna i Växjö Vipers och landslagsman.

  • Jag får sämre och sämre koll för varje år tyvärr. Vet att Nykvarn kommer ha en riktigt stark trupp till JAS. Det är egentligen det enda laget jag har koll på men jag har tränat med alla i laget och jag vet att dom kan vinna om dom spelar på topp!

Casper Backby, rekordhållare som yngste målskytt i en SM-final, varit kapten i U19-landslaget och centerpjäs i IBF Falun.

  • Jag har relativt dålig koll, men jag tror Lindås kan gå långt!

Erik Enoksson, tränare i Floda IBK, poddare och Innebandyorakel.

  • Lindås har i år en stark och individuellt bra årgång , ett flertal spelare som är uppe och tränar och tar för sig i deras allsvenska lag. De har välmeriterade tränare som vet vad som krävs. Har förstärkt med Jakob Niemer och Max Källerteg från Mölndal. Något som jag tror kommer vara viktiga pjäser under säsongens gång. Jag har även en outsider i form av Örebro som har en vinnarkultur och en talangfabrik som flera svenska klubbar borde ta efter. Med en spelare som Emil Lundmark i spetsen kan man inget annat än vara favoriter . Embertzen tror jag kommer peta in en till växel iår.

Filip Åkerblom, flerfaldig JAS-guldvinnare med Jönköpings IK.

  • Tror att det är tre lag, RIG, JIK och Linköping som gör upp om det i år. RIG är alltid RIG och bör alltid vara med i snacket, har även fått in ett par duktiga 00or från Salem som jag mötte förra året i JAS. Linköping har jag förstått har både duktiga 98or och 99or, var nära festen förra året och i år bör de verkligen gå dit med sin trupp.  Klubben i hjärtat, JIK. En väldigt talangfull trupp med spelare som varit med och vunnit innan med stora roller. Fyllt på med duktiga 00:or som ska bli kul att se i JAS, att även få in Oskar Malmgren kommer spetsa truppen än mer! Sen finns de en hel del andra lag som kan gå långt och även någon underdog likt Lillån förra året kommer med all säkerhet dyka upp, men i slutändan så tror jag att JIK blir tunga och tar tredje raka guldet och blir historiska!

Ted Wikström, stadig tippare på JAS-bloggen. 

– RIG Umeå – Det må vara ett tråkigt och lite fegt val. Men jag tror faktiskt det är Umeåskolans år i år. Man har en bra stomme med starka 98or, och har fyllt på med flera av landets vassaste 00:or. En mycket spännande kombination som jag är övertygad kommer lyckas hela vägen om lottningen bara är med dom. Enda svagheten jag kan hitta är på ledarsidan där det finns mer att bevisa. I finalen möter man Nykvarn och vinner med 4-3!

Vi går istället över till DJ-sidan där ett par andra välbekanta namn har fått säga sitt. 

Frida Ahlstrand, SSL-spelare i Pixbo. Vann SM-guld under våren och har meriter från U19. 

  • Jag tror det står mellan Pixbo och Nacka Wallenstam. Nacka såg riktigt bra ut förra året så tror att dem kan bli farliga i år. Sen har Pixbo väldigt duktiga spelare, vet att många tjejer är revanschsugna från förra finalen. Jag tippar att Pixbo står med guldet i slutändan!

Thomas Nielsen, allsvensk tränare i Pixbo Wallenstam IBF samt ansvarig för klubbens lag i DJ18-SM.

  • Ska jag tippa med hjärtat får det bli Pixbo. Men nu tippar jag med hjärnan. Och då faller guldet till Nacka Wallenstam. Om Mårten & co i ledarstaben får till lite mer fokus på försvaret så har dom alla möjligheter att befästa tronen några år framöver på JAS sidan. Dom har unga pigga tjejer med stort hjärta och en enorm talang vilket gör dom till heta Guld kandidater

Jonna Sjöberg, SSL-spelare i Rönnby samt U19-landslagsspelare.

  • Jag tror att RIG kommer vara slutsegrare DJ-JAS serien då de alltid har duktiga spelare men framförallt är bra som ett lag.

Patrick Ortega, innebandytränare från Stockholm och för stunden i Tullinge.

  • Slutsegrare i JAS DJ17 kommer i år utan tvekan att vara Nacka Wallenstam IBK. Man har byggt en bra grund under flera år som bygger på gemenskap och glädje. Vinnarmentalitet i laget är enorm, samt att man har spelare i laget med spetskompetenser som kan hämta upp ett underläge och även avgöra en match. Man har vunnit allt man kan vinna under flera år. Med nyförvärven som har tillkommit i truppen gör att man kommer bli hur vassa som helst.

Tobias ”Tuben” Svensson, assisterande tränare i FBC Uppsala SSL. 

  • Skulle säga RIG Umeå/Dalen! De har ett grymt spelarmaterial och ett ledarteam som kommer få alla ”stjärnor” att dra åt samma håll.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar