JAS-bloggen
Intervjuer

Trion lyfts upp i A-laget: ”Alla vi tre har bra fart”

Trion William Westerholm, Erik Mårtensson och William Almlöf flyttades upp i Täbys Allsvenskan trupp för någon vecka sedan när beskedet kom på föreningens hemsida. Redan igår så återfanns William och William i truppen när man premiärspelade mot Salem i den norra Allsvenskan. Westerholm stod för 1+1 och gjorde mål i sitt första byte, där den andre William, Almlöf, noterades för en assistpoäng i den tredje perioden. Såhär säger spelarna själv om uppflyttningen.

Uppflyttade i A-truppen. Vad tror ni det är som gör att just ni får chansen?

William: Jag tror att vi får chansen för att vi har rätt inställning till innebandy och vill alltid utvecklas, vi har även visat i SDF-SM och träningarna att vi har en bra chans att ta en plats i Allsvenskan. Alla vi tre har bra fart på planen som behövs för att kunna ta en plats i Allsvenskan. Det är ett skönt gäng och jag tycker att vi har kommit in i laget bra.

Erik: Jag tror att det är just vi som har fått chansen för att vi är verkligen kompatibla med den farten på spel i denna nivå (allsvenskan), och det har vi nog fått genom tex stadslag och att alltid vilja vara med i de allra svåraste matcherna. Sen tror jag att vi alla tre har ett spelförstående som är så bra och utvecklat att de är perfekt att få lite mer utmaningar, dessutom bidrar det till att alla vi tre kan utvecklas ännu mer och effektivare än att lira i juniorlaget.

William A: En anledning kan vara att vi alla har en bra spelförståelse och kanske börjar närma oss den nivå som krävs för Allsvenskan. Vi är även extrema vinnarskallar som brinner oerhört mycket för innebandyn.

Vad hoppas ni kunna bidra med under säsongen?

William: Jag kommer bidra med mycket energi både på planen och utanför oavsett speltid. Jag kommer ha en hög lägsta nivå och kommer ge allt in i det sista. Hoppas även att jag kan bidra mycket i de offensiva spelat i Alsvenskan med både mål och assist.

Erik: Under säsongen så hoppas i alla fall jag att kunna bidra med en stabil lirare som kämpar i alla lägen och alltid har en hög lägsta nivå som kanske till och med kan bidra med något poäng här och där, men oxå en skön grabb att snacka med på utsidan av plan då många i laget delar samma intresse.

William A: Jag hoppas att kunna bidra med fart i anfallsspelet men även ett disciplinerat försvarsspel. Jag hoppas även på att bidra med mål och assister för att få laget till en så bra placering som möjligt. Kommer även att jobba stenhårt för att bli en ännu bättre innebandyspelare.

Vad har ni för förväntningar på den stundande säsongen överlag, om vi både ser lagmässigt (JAS&AS), men även individuellt?

William: I Allsvenskan så har vi som en målsättning att komma topp tre och personligen så hoppas jag att jag själv kommer få speltid så att man kan bidra till att komma till detta mål. I JAS så är målsättningen vinna hela skiten. I JAS så kan man säga att vi kommer vara en nyckelspelare som kommer bidra med mycket på planen. Det kommer nog bli så att vi kommer få hålla lite extra hårt i taktpinnen och visa vägen lite mer i JAS. Sedan hoppas jag på en bättre plats i poängligan från min sida (2a förra året i serien) och i serien med laget.

Erik: Mina förväntningar i herrlaget är att jag verkligen ska passa på när jag får speltid och verkligen lära mig och ta in nya kunskaper då det kommer bli första säsongen i ett herrlag, dessutom tror jag denna flytt kommer bidra med att alla vi tre kan försöka ta stora ansvarsområden i JAS, tex att bidra med en ledarroll och kanske lite extra spelkvalité. Jag tror att om vi verkligen gör det så kan vi komma långt i JAS för i år har vi ett väldigt bra lag rent allmänt, med många olika spelkvalitéer som passar bra ihop, dock är vi ett ganska ungt lag, men det kompenseras med kvalité!

William A: Jag har stora förväntningar på mig själv men även mina lagkamrater oavsett om det är JAS eller Allsvenskan. Jag kommer att göra allt för att visa att jag är där för att vinna. Självklart vill man gå så långt som möjligt i varje serie men det kommer att bli tufft framförallt i JAS då vårt lag är ganska ungt. Det är dock ingen nackdel för då kan vi bygga ett starkt gäng som kommer tillhöra toppen länge.

Hur är tanken att ni kommer träna och matchas i serierna om man ser JAS och allsvenskan?

William: Som det ser ut nu så kommer vi att träna en träning i veckan med JAS laget (måndagar) och 2 träningar med Alsvenskan (tisdag,torsdag). i serierna så kommer det vara mycket fokus på både JAS och AS men för min del kommer jag hålla AS högt upp på listan eftersom att jag alltid vill utvecklas och vill blir bättre! Men det är inte så långtid kvar i JAS så det gäller att ta tillfället i akt och ta vara på tiden.

Erik: Vi har ett bra träningsschema idag då vi har en JAS.träning i veckan (måndagar) och sedan gör vi resten av veckans träningar med AS, då får vi liksom båda delarna, men vi lägger lite mer fokus på herr för att kunna utvecklas så mycket som möjligt. Hur vi kommer matchas i AS vet man inte riktigt, men om man levererar 110% på träning så kanske man har en plats på tre kedjor, men som jag sa förut, man ska passa på när man får chansen! I JAS tror jag att vi kommer ha ganska stora roller och kommer passa i dom rollerna galant!

William A: Vi kommer att träna med JAS på måndagar och övriga veckan med herrlaget. Sedan får vi se vad tränarna bestämmer sig för var vi ska spela. I JAS gäller det att vi tar ett större ansvar och verkligen visar att vi förtjänar chansen i herrlaget. I allsvenskan så hoppas jag såklart på så mycket speltid som möjligt för varje byte är ett steg i rätt riktning. Vi är ju där för att se och lära och förhoppningsvis bidra med våra kvalitéer.

Junisar_500

Trion som nu kan få chansen i allsvenskan. Bild från tabyfc.se. Foto: Idrottsfoto. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar