JAS-bloggen
Intervjuer

Nyförvärvets tunga besked – missar hela säsongen

Jonathan Rosengren var ett av de unga och talangfulla nyförvärven som Åstorp Kvidinge presenterade inför årets säsong där man gör en omstart i ettan. Tillsammans med Linus Malmström så anslöt de båda från konkurrenten, FC Helsingborg. Båda födda 1999 skulle ingå i JAS samt A-truppen, där nu Rosengren istället ser ut att missa hela säsongen.

Det var i en träningsmatch för ett några veckor sedan som olyckan höll sig framme och Rosengren fick uppsöka akuten. – Det var för ganska exakt två veckor sedan. Vi mötte Munka i en träningsmatch med A-laget!  Det var i andra bytet som jag skulle jaga ikapp en spelare, han gjorde en kroppsfint vid sargen och jag blev lurad av den! Jag försökte vända mig för att jaga ikapp honom, då jag kände att skon satt kvar i golvet medan knäet roterade. Det knakade i knäet samtidigt som det vibrerade i hela kroppen. Därefter var det akuten som gällde direkt, säger Rosengren själv om händelsen.

Dagarna efter, kände du att något var fel, eller hur fort insåg du att det var såpass illa?

  • När vi kom in på akuten så röntgades jag. Läkaren skulle sedan sticka i knäleden för att se om det fanns någon vätska. Där var varken skada på skelettet eller någon vätska, positiva besked! Jag tänkte då ”Jag är tillbaka snart, skönt det inte var något allvarligt” .De bokade då in en rutinkontroll fem dagar senare, för att kolla så att allt var som det skulle. Läkaren började vrida på knäet i olika rörelser, han blev bekymrad direkt, då knäet var väldigt ostabilt. Han stack i knäleden och det kom ut en hel del blod. Jag skickades på magnetröntgen två dagar senare. Det var då jag insåg, detta är inte bra. Jag fick mina svar från magnetröntgen för sex dagar sedan, skadan visade sig vara att främre korsbandet var av, skadad menisk, samt uttöjda ledband.

Vägen tillbaka har börjat för Rosengren som nu inte kommer finnas på planen under säsongen utan jobba sig tillbaka utanför planen. – Jag går på NIU (Innebandyträningar 3 gånger i veckan under skoltid), men eftersom att jag inte kan träna innebandy så har jag istället börjat hos en sjukgymnast. Där tränar jag på att stärka upp musklerna runt knäet. Jag får något som kallas Complex, vilket är en slags el i knäet för att få igång blodcirkulationen. Jag kommer att opereras om två månader och beräknas vara tillbaka till nästa säsong!

Rosengren kommer dock finnas med kring respektive lag och ingå i tränarstaben både i JAS, men även i division 1 och försöka vara såpass delaktig som möjligt. – Det känns bra att jag kommer ingå i både herrlagets och JAS tränarstab. Då jag tror det kommer hjälpa mig, att jag kommer få vara närmare innebandyn än om jag hade suttit på läktaren. Det kommer hjälpa mig att få motivation till att kämpa mig igenom den långa tråkiga rehaben. Jag kommer ha en roll där jag ska pusha på så gott jag kan, jag kommer även komma med idéer till kedjor samt powerplay. Jag vill tillföra en massa energi till laget och ge de yngre spelarna stöd och råd. 

Tror du i slutändan att det finns något positivt man kan ta med sig ur något sånt här?

  • Ja, det tror jag! Jag tror jag kommer stärkas otroligt mycket som människa under denna tuffa period som jag har framför mig.

Vem slår igenom i Åstorp JAS denna säsongen?

  • Vi har ett ungt lag, där många kan slå igenom, men jag tänker först på Aron Hurtig-Kokko, född 2000! Med en otrolig potential som jag tror kommer ta stora steg denna säsong.

14359917_10208516726089735_1173669888_o

Rosengren får se årets säsong från sidan. Foto: Åstorp Kvidinge IBS. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar