JAS-bloggen
Intervjuer

Lindåsbacken slåss om en plats i EFT: ”Hoppas det räcker”

Under föregående helg så genomfördes Bosönlägret för spelarna som slåss om platserna i herrarnas U19-trupp där VM stundar under nästa år. 30 utespelare från hela Sverige kompletterade av fyra målvakter deltog på lägret där Markus Puskala nu står som huvudansvarig.

En som var på plats var Lindåsbacken, Filip Kalentun, som berättar om helgen när han får frågan om hans förväntningar uppfylldes. – Mina förväntningar på Bosön helgen var såklart höga, man var väldigt taggad på att åka dit och verkligen visa vem man är. Jag hade föreställt mig mycket innebandy, mycket prat och mycket vänskap med alla som skulle dit! Det är väldigt lätt att bli sugen på en sån här helg, man vet att alla som kommer är fantastiskt bra innebandy spelare som vill ha en landslagsplats. Jag skulle säga att mina förväntningar uppfylldes bra, det var en väldigt rolig och lärorik helg med där jag hopppas jag ännu en gång visade vad för innebandy spelare jag är, säger Filip till bloggen.

Hur hög tränings/matchgrad var det under helgen?

  • Det var hög träning/matchgrad under helgen. Vi snittade ungefär två pass om dagen, antingen träning + träning eller träning + internmatch. Såklart väldigt kul med mycket innebandy, men man känner det i kroppen nu dagarna efter.

Vid det första matchsspelet kombinerades Kalentun med duon Kauppinen och Haglund från Salem samt sin lagkamrat Adam Dahlqvist och Kalle Bylund från rivalerna Partille IBS. – Jag tycker att formationen kändes bra, det var en väldigt spelskicklig femma där vi hade mycket boll, dock kanske vi inte skapade de hetaste chanserna men det kändes iaf bra både i försvaret och anfallet. Samarbetet med min backkollega tyckte jag fungerade bättre och bättre, vi hade aldrig spelat med varandra så först var det lite svårt ,men desto längre matchen gick och desto mer vi pratade löste vi mer och mer vilket ledde till ett mycket bättre försvar, men även anfall.

Vid det andra matchsspelet så förändrades det en aning. Vid sin sida på backen fick Kalentun spela med JIK-backen Oskar Malmgren. Framåt var det på nytt Dahlqvist som agerade center med Mattias Jansson (Sirius) och Jacob Embretzen (Örebro) som spelade forwards. – Rent spelmässigt kändes det som att vi höll bollen inom femman mycket mer. Vi rullade väldigt mycket för att skapa chanser vilket vi oftast gjorde i varje byte. En rolig offensiv femma!

Tycker du själv att du fick ut maximalt och kunde visa dina styrkor under helgen? Vad bidrog du med?

  • Jag tycker att jag fick ut det mesta, det är väldigt svårt att sticka ut men försökte så gott jag kunde med de egenskaper jag har. Jag är nöjd med helgen och det jag fick ut så nu får vi hoppas det räcker för en plats till EFT.

Någon gubbe som du var lite extra imponerad av som du hade inte hade sett så mycket innan?

– Jag hade koll på det flesta spelarna innan lägret men under lägret tyckte jag Andres Blom, målvakt från Linköping var utomordentlig. Han gjorde riktigt sjuka räddningar och visade verkligen sina egenskaper träning efter träning och på internmatcherna.

kalentundahlqvist_500

Kalentun (till vänster) tillsammans med Dahlqvist som även han fanns på lägret. Foto: Hasse Dahlqvist. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar