JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS här! – Grupp E2 samt F

De två sista grupperna ut är E2 samt F-gruppen när vi jobbar oss längre ner i landet. E2-gruppen som hör ihop med E1-gruppen till viss del. Den gruppen kan du läsa mer om här . Här nedan tar du del av den sista informationen innan du har gett dig själv rätt förutsättningar inför årets DJ-JAS!

Grupp E2:

Kommer alltså få möta lagen i E1-gruppen vid ett tillfälle, där jag tror jag den här gruppen kommer ha två lag som gör upp om det i toppen. Överlag känns E1-gruppen vassare och jag tror att dessa lag kommer få det tufft när de möter just lag som Lockerud och Pixbo.

Warberg nådde playoff förra året och ett tungt tapp är kapten Linda Theilkemeier, men i övrigt så har man en stark stomme med spelare födda 1999 som utgör en bra bas i år. Inte minst Andrea Envall som i sina bästa stunder är fenomenalt bra i det offensiva spelet och kan hitta på mycket på egen hand. Med understöd av bland annat Lovisa Svensson , Mira Nilsson och Hanna Heurlin så kommer laget vara med i toppen.

Det andra laget som jag tror kommer slåss om förstaplaceringen, och även ta den, är Lindome. Nu har man bland annat få se Linnea Wilhelmsson och Malin Modorato gå till Pixbo, samt att duktige målvakten Linnea Wall har blivit för gammal, men det finns andra spelare som är redo att axla större roller. Till laget har även Linnea Gustavsson anslutit, en tjej född 2000 som trots det gjorde 33 poäng i division 2 i fjol. I detta starka JAS-lag så kan hon bli riktigt vass och en ledarfigur i det offensiva spelet med bland annat jämngamla Moa Bernvid. Lindome tog ju sig till festen under fjolåret och även om resultatet där inte gick lagets väg så har man säkerligen liknande förhoppningar denna säsongen

Zenith som under fjolåret kombinerade med Surte kör denna säsongen ett eget lag och där får man klara sig utan sin bäste spelare, Katja Kontio som numera är ett år för gammal och som var lagets största hot under förra året. Laget har dock gjort bra resultat i sina flickserier under den gångna säsongen och det ska bli spännande att se om man kan ta kliv nu även i JAS-spelet.

Surte kombinerar istället med Backadalen, ett lag som hade det ordentligt tufft under fjolåret, men sett till lagets unga ålder så får man nog se det som ett ”lära och se” år och till denna säsongen har man fått ett års välbehövlig rutin.

Lindås har tappat en hel del, dels några av lagets bästa poängplockare i form av Eira Torebrand , Christin Gundersen och Isabelle Korhonen som samtliga är födda 1998 och Elin Blomgren har tagit klivet till Pixbo. Förra året tog man 13 poäng och liknande siffror blir det nog i år.

Vinnare: Lindome IBK

Utmanare: Warberg IC & Sportlife Kungälv IBK/ Ale IBF

Poängligavinnare: Andrea Envall, Warberg IC

Tre spelare att uppmärksamma:

Lovisa Svensson, Warberg IC

Linnea Gustavsson, Lindome IBK

Sara Ekholm, Sportlife Kungälv IBK /Ale IBF

Kan blåklädda Warberg på nytt ta sig till slutspel? Denna säsongen blir det bara ett möte med Pixbo! Foto: Christofer Axelsson.

Grupp F:

Duktiga Stanstad tog sig hela vägen fram till Innebandyfesten där man till sist nådde en sjätteplats om jag inte missminner mig. En stark insats med tanke på att stora delar av laget är födda 1999 och bland annat två av lagets nyckelspelare, Anna Nilsson och Sara Florentzson. Elin Johansson lämnar dock laget och tar klivet till FBC Uppsala för att fortsätta sin karriär där, där hon ska gå NIU om jag inte fattat det fel. Stanstad tror jag blir ett topplag i denna gruppen i år igen!

Åstorp skuggade under den förra säsongen och man kan säkerligen vara med och slåss där uppe igen. Emilia Cleasby blir ett tapp, men föreningen har två duktiga kullar i framförallt 00 samt 02. Tjejer som redan förra året var med och spelade och där Maja Ekström, född just 02, vann den interna poängligan. Man vann även sina två serier man deltog i utöver JAS, en F99, samt en F02 serie och med ett års rutin blir man giftiga! Lägg där till att Loella Andersson från Röke ansluter, en mycket duktig målvakt och även ett par spelare till från bland annat Engelholm.

Engelholm hade det tufft när man deltog förra säsongen och efter sina tapp så tror jag man fortsatt kan få det tufft och får nog inrikta sig på att ta poäng i de nedre regionerna.

IBK Vöikers är en ny bekantskap, föreningens damlag som vann den småländska division 2-serien förra året, där man även toppade division 3. I sin juniorserie gick det dock trögare och det återstår att se hur man står sig här. Första året kan alltid vara tufft och Vöikers kommer få kriga. Är det någon som kan vinna matcherna åt dom är det Elin Nilsson, lagets poängdrottning.

Även Värnamo blir ett nytt lag från Småland, som precis som Vöikers, har sitt seniorlag i division 2 där man dock återfanns i de nedre regionerna. Ett ungt lag där många spelare med ”JAS-ålder” redan fått känna på seniorspel. Sin juniorserie, en F99-serie gick man vasst i och vann till sist den ganska lätt. Självklart blir det ett snäpp tuffare här och mot Skånelagen framförallt lär man få bekänna färg. Värnamo stötte faktiskt på Åstorp i röda cupen för ett par månader sedan där man då fick dela på poängen. Spännande att se den småländska fighten mellan Vöikers och Värnamo bland annat!

Vinnare: IK Stanstad

Utmanare: Åstorp Kvidinge IBS & Värnamo IK

Poängligavinnare: Anna Nilsson, IK Stanstad

Tre spelare att uppmärksamma:

Elin Nilsson, IBK Vöikers

Loella Andersson, Åstorp Kvidinge IBS

Sara Florentzson, IK Stanstad

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar