JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS här! – Grupp D samt E1

Efter att ha avverkat A, B och C-grupperna, så fortsätter vi till nästa två. D samt E1-gruppen är nästa två grupper ut, när vi tar oss neråt landet mot Stockholm, Södermanland, Västergötland och Göteborg bland annat! Ta del av grupperna nedanför och få bättre koll.

Grupp D:

En grupp där vi har ett lag som lär få gälla som favorit efter fjolårets succéår – Nacka Wallenstam. Genom att slå ut Hagfors i våras, som då sågs som en av favoriterna så gjorde man sig verkligen ett namn som lag och på Innebandyfesten gjort man ert klart positivt intryck med sitt unga och spelskickliga lag. Nu har man även varit nere i Prag och skördat framgångar och i denna svagare gruppen jämfört med till exempel C-gruppen, så går man som favoriter. Nya i laget är även Madeleine Schedin och Maja Bergbom från konkurrenten Huddinge.

Vitklädda Nacka mötte Pixbo i våras under Festen. Når man dit iår igen? Foto: Christofer Axelsson.

Nykvarn hade ett par poäng upp till slutspelet under den förra säsongen, men den här säsongen tror jag man kan vara med och vara närmare. Visserligen tappar man Clara Ekenström, född 1998 som är en av distriktets bästa offensiva spelare, men bakom fyller flertalet yngre spelare på. Elin Källström var vass redan förra säsongen och det finns fler spelare som är redo att ta klivet.

Linköping kommer till spel med två lag, både IBF och även Ungdom. Just Ungdom är det laget av  dem som utgör ungefär 80 % av den träningstruppen som Östergötland presenterat inför SDF-SM och där även Amanda Ljunggren en av landets bästa 99:er kan komma till spel. Ljunggren som är en poänggörare av rang och verkligen är sevärd i sitt spel är redan nu med i SSL och därför är det något oklart i nuläget om hon kommer spela JAS alls.

Vinnare: Nacka Wallenstam IBK

Utmanare: Nykvarns IF & Linköping IBK Ungdom

Poängligavinnare: Elin Källström, Nykvarns IF

Tre spelare att uppmärksamma:

Amanda Ljunggren, IBK Linköping Ungdom (Om hon spelar)

Felicia Saving, Nacka Wallenstam IBK

Amanda Svärd, Trosa Edanö IBK

Grupp E1:

Ett upplägg som istället fanns i B-grupperna under förra året. Lagen ställs mot varandra två gånger i sin egna grupp, men kommer även möta lagen från E2-gruppen i enkelmöten. Förra året gav det intressanta fighter mellan till exempel Huddinge och Bele Barkarby och denna säsongen kommer det istället blir Lockerud mot Lindome eller Warberg mot Pixbo för att ta två exempel.

Lockerud hamnade i den tuffa C-gruppen under den förra säsongen, men denna säsongen lottas man istället mot lagen i GBG-området vilket självklart är en fördel. Kvalitén och standarden är inte riktigt liga hög, speciellt när Pixbo är ett snäpp svagare denna säsongen. Lockeruds JAS-lag är spelare där nästintill samtliga har fått chansen att spela med klubbens lag i division 1 (Numera allsvenskan) och det finns även tjejer som redan är tongivande där. Klara Loneberg, Wilma Klingberg och Ellen Nyman är tre offensiva spelare som lär sticka ut och just offensiven kommer vara spännande att följa. Till laget kommer även Thea Heiche, en målvakt född 1999 som flyttar ner och ansluter till laget och gymnasiet.

Pixbo är som jag nämnde, ett något svagare lag där man dock fått in Linnea Wilhelmsson från Lindome som är en av distriktets mest lovande spelare. Just hon, tillsammans med Moa Rylander och sista utposten, Emilia Axelsson, lär få ta stort ansvar den kommande säsongen. Samma ”stjärnglans” som det fanns förra året med Frida Ahlstrand och Josefin Wålinder finns inte denna säsongen och det är även ny tränarduo, där T&T, Thomas Nielsen och Tim Edwardsson kliver åt sidan. Avbräck där med säger jag! Dock har man duktiga tjejer som kommer underifrån och laget kommer vara med i toppskiktet och slåss till sist.

Moa Rylander blir viktig för det offensiva spelet i Pixbo. Foto: Christofer Axelsson.

Lerum fick kvar Sandra Hawerman som Pixbo jagade, extremt viktigt för laget som förra säsongen enbart tog tio poäng. Nu har man ”sitt” år sett till när stora delar av spelarna i truppen är födda och man lär göra en starkare säsong.

I övrigt så är det nya lag i gruppen, Partille, Hovslätt och Fristad/Borås. I Partille så lär Sandra Elofsson vara en spelare värd att följa lite i sin troliga centerroll där man även har en ny ledare i form av unge Elias Johannesson, som även kommer vara med i klubbens damlag. Kul med yngre ledare!

Fristad gör det bra med sin damverksamhet överlag där man fått bra snurr på sina seniorer och gjort bra resultat. Även i GBG-cup så visade man att man är starka, både på dam samt DJ-sidan. Det ska bli spännande att se hur man står sig i JAS, tillsammans med Borås. Moa Gregorsson har rutin från flera SDF-SM och är en ledare i de bakre leden.

Gruppvinnare: Lockerud Mariestad IBK

Utmanare: Pixbo Wallenstam IBF

Poängligavinnare: Klara Loneberg, IBK Lockerud Mariestad

Tre spelare att uppmärksamma:

Linnea Wilhelmsson, Pixbo Wallestam IBF

Ellen Nyman, IBK Lockerud Mariestad

Sandra Hawerman, FBC Lerum

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar