JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS här! – Grupp A till C

HJ-grupperna avverkades för ett tag sedan och självklart ska även DJ-grupperna få sig en genomgång. Först ur är ett försök till att gå igenom A, B samt C-grupperna, som känns spännande på förhand! Kan vi ha årets slutsegrare här? Inte omöjligt. Bli snabbexpert på ett par minuter här nedanför!

Grupp A:

En grupp som likt HJ-gruppen är relativt väntad sett till det geografiska läget. RIG kommer denna säsongen inte kombinera med Röbäck utan med Dalen, vilket självklart betyder att det blir en markant skillnad. Man kommer nu kunna ha spelare som Victoria Ström, Wilma Parkle och Mira Sandström för att nämna några duktiga spelare, spelare som alla kan gå in och ta en ordinarie plats och därmed se till att bredden ökar markant. Under Innebandyfesten så var det egentligen enbart RIG-tjejerna som fick speltid där Röbäcksspelarna matchades sparsamt. Vasst lag väntas här!

IKSU skippar även dem samarbetet med Sävar och kör istället IKSU tillsammans med sitt Ungdom och kan säkerligen vara med och nosa på playoffplatser.

Örnsköldsvik nådde inte riktigt hela vägen fram under den förra säsongen med sitt otroligt unga lag, där många spelare är född 2000 och även 2001. Tills denna säsong så borde man tagit lärdom och fått en viss rutin och i år blir man definitivt ett snäpp vassare. Klara Sundell och Elina Hirvi är två vassa framtidsnamn som verkligen kan bära sitt lag till playoff detta året.

Klockarberget är ett nytt lag som kliver in i JAS-spelet. Lagets damlag hör hemma i division 2, men spelarna som kommer deltaga här har till stora delar spelat i klubbens utvecklingslag. I laget finns även ett par duktiga tjejer födda 02(!) i form av Maja Medelberg och Ida Nordh bland annat och det ska bli spännande att se vad man kan göra mot de övriga lagen uppe i Norr.

Vinnare: RIG Umeå IBF/IBF Dalen

Utmanare: Örnsköldsvik IBK

Poängligavinnare: Ellen Bäckstedt, RIG Umeå IBF

Tre spelare att uppmärksamma:

Victoria Ström, IBF Dalen

Elina Hirvi, Örnsköldsvik IBK

Alexandra Terner, RIG Umeå IBF

Blir det en repris för Terners RIG Umeå denna säsongen? Foto: David Rönnblom.

Grupp B:

En grupp med massvis med nya lag som ska bli spännande att följa, där jag måste erkänna att jag överlag har riktigt dålig koll. För att få bättre koll kan ni läsa lite mer här, där personen i fråga har en bättre insyn än mig! Har trots det lyckats bilda mig en viss uppfattning om gruppen tack vare att jag hört mig för en del.

Hagunda/Uppsala startar ett gemensamt lag där man bland annat får in ett par spelare från närområdet, men även utifrån. Bland annat så tillkommer Elin Johansson från Stanstad. Även IS Saga flyttar sin verksamhet för flickor 00 till just Uppsala och även dessa kommer tillhöra truppen och aspirera på speltid. Just defensiven är något som laget lär kunna stoltsera med som styrka.

KAIS Mora har ett gäng tjejer som redan förra året spelade i klubbens div 1 lag, som nu i år övergår till att bli allsvenskan. Mora som haft en stark tradition på damsidan de senaste åren, hoppas säkerligen kunna bli ett topplag här med. Moa Gustafsson gjorde redan matcher i SSL förra året och om hon är med och deltar i dessa matcher så blir hon ett giftigt anfallsvapen! Klubbens SSL-lag har dock tunnats ut rent truppmässigt så det talar knappast för att man kommer få tillgång till samtliga spelare i JAS-laget. Lär dock vara med i toppen.

Strömsbro var framgångsrika för drygt två säsonger sedan när man deltog i Innebandyfesten nere i Kalmar, då i F16-klassen. Föregående säsong hade man inget lag anmält i JAS, men i år kör man. Strömsbro har gjort flertalet fina resultat på flicksidan överlag och man har ett par spelare som noterats för speltid i klubbens numera allsvenska lag. Kan bli ett lag som är med och slåss i toppskiktet även detta.

Sigtuna/Arlanda ska enligt rapporter vara en blandning av 00-01:er, men en vass uppsättning sådana som verkligen kan träffa mitt i prick om man får ihop sina pusselbitar. Som vanligt när man kombinerar två lag så är det mycket som ska klaffa med spelsystem, nya spelare som ska fungera tillsammmans, men OM man får ihop det så kan det bli bra. Selma Johansson i Sigtuna ska tillhöra en av gruppens vassaste!

Vinnare: KAIS Mora UIF

Utmanare: Sigtuna/Arlanda & Strömsbro IF

Poängligavinnare: Ebba Bognesand, Strömsbro IF

Tre spelare att uppmärksamma:

Hanna Sjölander, Strömsbro IF

Maja Johannesson, Sandvikens AIK

Moa Gustafsson, KAIS Mora UIF

Grupp C:

Dödens grupp? Ja denna grupp får nog utses som det. Visst, ett något svagare Hagfors som nu kombinerar med Edebäck, men som ändå har en av Sveriges bästa juniorer i form av Mathilda Jansson som kan vända och avgöra en match själv om det krävs. Hur mycket kommer hon spela?

Bele Barkarby vann B1-gruppen under premiärsäsongen efter ett imponerande gruppspel och laget består i princip enbart av spelare födda 1999, otroligt duktiga som nu får ses som ett topplag. Virve Bjerkefeldt är en ledargestalt på backen och offensiv kraft finns det gott om. Man vann gruppen före Täby och åkte sedan ut i playoff mot Karlstad, två lag som OCKSÅ finns med i denna gruppen. Lägg sedan till Rönnby, Skoghall och Åkersberga bland annat och ni förstår att det kommer krävas mycket att gå vidare från denna gruppen.

Karlstad kommer dock få spela utan Sundh, Wagnsson, Holgersson och Nsabimana bland annat, men med Swahn och Dahlström i spetsen kan man ställa till det rejält för de flesta lagen ändå. Det återstår dock att se hur mycket dessa matchas i JAS, men om de används regelbundet så tror jag man slåss om slutspel och Swahn vinner poängligan.

Rönnby fostrar i princip alltid bra ungdomslag på damsidan och det lär inte vara någon större skillnad denna säsongen, även om just kullen födda 1998 med Jonna Sjöberg, Thilde Thölin och Izabell Roos bland annat, var riktigt vass så kommer man slåss om det in i det sista.

Vinnare: Bele Barkarby IF IBF

Utmanare: Karlstad IBF Ungdom & Skoghalls IBK

Poängligavinnare: Frida Swahn, Karlstad IBF Ungdom

Tre spelare att uppmärksamma:

Elsa Zettergren, Bele Barkarby IF IBF

Izabell Rydell, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Frida Nilsson, Åkersberga IBF

Åkersberga och Täby kommer ställas mot varandra på nytt denna säsongen. Foto: Erika Fransson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar