JAS-bloggen
Intervjuer

Försäsong med SSL-lag: ”Sex pass i veckan”

FBC Linköping nådde inte Innebandyfesten i våras, men i kvalet upp till division 2 lyckades man bättre. I juniorallsvenskan så tappar man ett par killar födda 1997, men en stark stomme med spelare födda 1998 återfinns alltjämnt i truppen. Dessa är i full gång med att förbereda sig inför den stundande säsongen vilket man gör tillsammans med Linköpings SSL-trupp där man samkör under försäsongen. – Det har gått bra tycker jag, man får ut väldigt mycket av varje träning, säger Markus Lindström som är en av dem som kör med SSL-laget.

Laget kör på hårt och att man just samkör med SSL-truppen, det märks på upplägget och mängden. – Vi drog igång i mitten av maj ungefär och tränar sex pass i veckan fram till slutet av juli. Då börjar träningsmatcherna.

Lindström fortsätter:

– Vi har ett väldigt varierande schema som innehåller alla möjliga träningsformer. Vart man lägger fokus kan vara lite individuellt beroende på vad man själv behöver förbättra, annars kör vi en bra fysträning som inkluderar hela kroppen. Och ju närmre vi kommer seriestart kommer intensiteten på träningarna bara öka.

För dig som tillvardags spelar JAS bland annat, vilka fördelar ser du och ditt lag att ni kommer få av detta under säsongen?

– Vi kommer förhoppningsvis vara i bra fysisk form och ha ett högt tempo i kroppen som vi kan dra nytta av.

Lindström är en av flera från FBC Linköping som är aktuell för att medverka vid Bosönlägret till hösten. – Jag hade nog tränat på likadant ändå, men absolut blir man mer motiverad!

Som nämnt ovan så är det ett gäng med spelare från FBC som tränar tillsammans.

–  Klart att vi sporrar varandra, men det gäller ju hela laget, inte bara mellan oss juniorer.

Vem dominerar mest under försäsongen i Linköping?

– Tobbe Gustavsson, han är inte dålig på nånting känns det som.

Vem myglar mest?

– Haha, ingen vågar mygla när ”Cryckan” är i närheten.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar