JAS-bloggen
Intervjuer

Trots locktoner från storklubb: ”Trivs bra i min hemmaklubb”

Sandra Hawerman var en av de allra vassaste unga spelare i Göteborgsområdet under den förra säsongen när hon öste in poäng förr sitt FBC Lerum. Trots locktoner från andra klubbar, så blir Hawerman kvar i Lerum och blir därmed en otroligt viktig spelare för sitt lag. – Jag trivs bra i min hemmaklubb med spelarna och tränarna. Det har lagts upp ett jättebra upplägg för säsongen som i dagsläget passar mig perfekt, säger talangen till bloggen.

Ryktena säger att bland att Pixbo varit ute efter din signatur. Vad hade krävts av andra klubbar för att locka över dig?

– Det är faktiskt inget jag tänkt på eller funderar på just nu, tar ett år i taget.

Lerum kommer i JAS-spelet, återfinnas i E1-gruppen där man möter varje lag i dubbelmöten, men man kommer även spela enkelmöten mot lagen som finns i E2-gruppen, bland annat Warberg. – Jag har tyvärr dålig koll på många lag i vår grupp förutom Pixbo och Partille. Så det kommer bli spännande med nya motståndare men Pixbo är ett fartfyllt lag som jag tror kommer bli ett riktigt bra motstånd även i år.

Om vi istället ser till E2, vilket lag blir den tuffaste utmaningen i dessa enkelmöten?

– Warberg är ett duktig lag som vi är redo att ta revansch mot nästa säsong. Jag tror att de, Lindås och Lindome kommer att vara de tuffaste motståndarna där.

Vad tror du att era styrkor i JAS-spelet kommer vara, som vissa andra lag kanske saknar i viss mån?

– Jag tycker att vi har en bra blandning av spelare som alla har egna spetsegenskaper och vi kompletterar varandra. Sen är vi ju ett rätt så ungt lag vilket blir spännande och utmanande då många motståndare kan underskatta oss.

Under den förra säsongen smällde hon in hela 49 poäng i division 2 och noterades även för 11 poäng i Juniorallsvenskan där Lerum hade det relativt tufft överlag. Hennes vikt för laget går inte att bortse från. – Jag känner inga krav, varken från mig själv eller omgivningen. Det handlar inte om poäng utan fokuset ligger på mitt och lagets spel och att jag har gjort mitt bästa i matcherna. Poängen blir som en bonus!

Om du skulle få välja en valfri värvning till ert lag, vem skulle det vara och varför?

– Då vill jag få hem Natalie Hjertberg från RIG som kan bidra med sitt lugna spel och hon gjorde mycket grovjobb för vårt Göteborg i SDF-SM. En center som Natalie är precis vad vi behöver i vårt lite yngre lag, hon är en otroligt bra passningsspelare som alltid gör sig spelbar och jobbar över hela banan.

Hawerman, ett stort hot i Lerums röda tröja. Foto: Rasmus Tynander.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar