JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på JAS-grupperna här! – J samt K

Dags att avverka de två sista grupperna, på HJ-sidan, J samt K! Nedan får ni en kortare koll på grupperna, innan det är dags att gå in på DJ-grupperna.

Grupp J:

Förra året underskattade jag Kalmarsund. Det gör jag inte denna säsongen. Laget vinner denna gruppen. Med en stark stomme spelare födda 98, Lindström, Andersson, Vult Von Steijern, så tar man hem gruppen. Lägg till att lillebror Nilsson, Adam, blir ett år bättre och nu med storebror på hemmaplan så kan han nog få ett rejält lyft ytterligare.

Adam Nilsson och hans Kalmarsund slog ut Helsingborg på vägen fram till ”Festen” förra året. Foto: Jonas Kihlman.

Bakom där så tror jag på ett jämnt race, men jag tror Vöikers blir laget som hakar på i toppen. Laget har dock tappar ett par spelare där Jesper Mattsson, Erik Oscarsson och Mattias Qvarfordt är det tyngsta sådana, men även Hult och Johannesson. Framåt finns Isac Adolfsson och Felix Göthberg och bakåt är det Fabian Forsberg som får ta ansvar i mängder. I målet så blir det Johannes Karlsson som får ta över, som gjorde det bra när han stod under den gångna säsongen mot Fagerhult bland annat. Ska bli skoj att se hur man matchar in sina duktiga 00:er som Simon Sälgfors och Oliver Ericson i laget.

I övrigt så är det ett par lag där jag inte har stenkoll, men att man ska vara med och hota de två topplagen, det tror jag inte. Westervik återförenar sitt gamla lag med Nils Söderquist, Bohlin och Carrasco bland annat, men en spelare som Filip Stjernberg gick man bet på. Kan det vara laget som hakar på? I Vimmerby finns duktige Mattias Zeilon, men där är istället tappet av Jonathan Green tungt.

Gruppvinnare: FBC Kalmarsund Ungdom

Utmanare: IBK Vöikers & Westerviks IBK

Poängligavinnare: Felix Göthberg, IBK Vöiker

Tre spelare att uppmärksamma:

Adam Nilsson, FBC Kalmarsund Ungdom

Isac Adolfsson, IBK Vöikers

Mattias Zeilon, Vimmerby IBK

Grupp K:

Skånegruppen som tar liknande utseende som föregående säsong, men där Skurup numera inte finns med längre. Höllviken har sedan tidigare en erkänt stark 98-kull och nu kommer man även ha tillgång till Gustav Franzon som spelade med Skurup förra säsongen. En ledande centertyp.

Åstorp är nog laget som tappar mest kvalité i form av sina 97:er, även om Helsingborgs (numer Sofiero FBC), också har namnkunniga tapp i form av Von Reis, Friberg, Simon Nilsson med flera.

FCH drabbas av ett par tunga tapp inför den stundande säsongen. Foto: Jonas Kihlman.

Trots det så tror jag att dessa lag kommer hänga på uppe i toppen, där dock Höllviken enligt mig är en knapp favorit. Åstorp har duktiga 00:er som kan vara värda att följa och backpjäsen Houvila kommer in från Helsingborg. I Helsingborgs fall så har man spelare föda 1999 som kan fylla på, ett lag som missade att nå Innebandyfesten i USM i våras när man föll i sista kvalet inför.

Ett lag som kan varnas lite extra för är Malmhaug som sett till sin ålder i laget, ska ”peaka” denna eller nästa säsong. Förra säsongen var något tuffare, men man har ett par spelare med rutin från SDF-SM och spelare som göra poäng. Ser man till att hålla sig ifrån utvisningsbåset så kan det bli en mycket intressant säsong.

Gruppvinnare: Höllviken IBK /Höllviken IBF

Utmanare: Åstorp Kvidinge IBS & Sofiero FBC

Poängligavinnare: Linus Bergström, Höllviken IBK /Höllviken IBF

Tre spelare att uppmärksamma:

Adam Hultberg, Åstorp Kvidinge IBS

Gustav Franzon, Höllviken IBK /Höllviken IBF

Simon Lindblad, Malmhaug KFUM IBF

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar