JAS-bloggen
Intervjuer

Tillbaka i lokalkonkurrenten: ”Ville ha mer speltid”

Efter ett par säsonger i Sirius blåsvarta tröja, väljer nu Simon Wiström att vända tillbaka till Storvreta för att göra sitt sista år som junior. – Precis vart i Sirius i ungefär tre säsonger och kände att jag vill ha mer speltid och i Storvreta kommer jag få mycket speltid plus att jag ska ha stort ansvar också, därför bytte jag säger backen till bloggen.

Just de två konkurrerande klubbarna var de spåren som var huvudalternativ när Wiström bestämde vart han skulle spela den kommande säsongen. – Det stod mest mellan Storvreta och Sirius sen har man väll alltid en tanke om det fins andra alternativ, men det blev Storvreta.

Storvreta presenterade en hel del namn redan inför föregående säsong, något som dock slutade i fiasko när man kom sist i JAS-grupp B. Man slutade på enbart fyra inspelade poäng och B-gruppen var samtidigt en av de grupperna som på förhand såg som de svagaste. I år blir det förändring enligt Wiström. – Ja precis ,stort fiasko föra året och det som talar för oss i år är att vi jobbar hårt och springer mycket. Det tror jag kommer funka i slutändan för att vi ska gå långt.

Storvreta ska även spela Prague Games här nu framöver, men för Wiströms del så ser det annorlunda ut. – Jag kommer träna själv nu i sommar för laget åker till Prague Games så jag stannar hemma och jobbar vidare med löpning och annat.

Denna säsongen lottades man in in D-gruppen, som utöver lagen från Uppsala även har ett par Stockholmslag med denna säsongen. Han får själv möjlighet att sia lite lätt om gruppens utseende. – I toppen tror jag Sirius, Täby och Bele Barkarby, sen vi i Storvreta på en fjärde plats. I botten vet jag faktiskt inte. Kommer bli jämnt där efter kanske Rasbo kan komma högt upp i tabellen också.

Just Sirius möter man alltså direkt vid två olika tillfällen och ett kärt återseende med andra ord. – Det kommer bli väldigt speciellt. Det är där jag har utvecklas mest som innebandy spelare så det kommer bli riktigt kul att spela matcherna mot Sirius.

Vad för spelartyp är det som Storvreta kommer få i dig och vad vill du bidra med?

– Jag vill bidra med fart, mitt passnings spel, sen vill jag också försöka gå in 100 procentigt i alla träningar och matcher.

Vilka kommer vara era styrkor som gör att ni plockar poäng under seriens gång?

– Som jag sa så är det fart och viljan som kommer göra att vi ska komma långt i serien.

Wiström har redan hunnit med träningspass i Storvreta. Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar