JAS-bloggen
Intervjuer

Zorrospecialisten byter klubb: ”Har varit incidenter”

Rasmus Olsson tog under förra säsongen beskedet att lämna Uddevalla och Walkersborg, för att gå på NIU-gymnasiet i Lerum och därmed spela i just Lerum. Nu står det dock klart att Olsson återvänder till Uddevalla och spel i Herrestad som nu ingår i ett samarbete med Walkersborg på seniorsidan. – Det har varit ett svårt beslut, men i Lerum funkade inte allt med boende och även en del konflikter inom klubben. Klubben Lerum och deras styrelse/sportchef är super, det har varit incidenter mellan enstaka spelare som gjorde att det blev en tuff start, men Lerum har varit bra på många sätt också där jag känner att jag utvecklats som spelare, säger den avige forwarden till bloggen.

Olsson noterades för nio poäng i juniorallsvenskan och hann även med att avverka matcher i division 3, samt ett par olika juniorserier. I SDF-SM så slog han även till med ett par snygga zorrostraffar, som snabbt uppmärksammades. – Jag tycker jag utvecklat mitt skott där ja inte hade något självförtroende förr, men även innebandykunnandet i sig.

I JAS så räckte säsongens insatser till playoff, där man i runda ett fick se sig besegrade av Pixbo med ganska stora siffror. – För lagets skull är det kul absolut, men jag är inte nöjd med min egen insats i laget denna säsong.

Även på juniorsidan så kommer Herrestad kombinera ett lag och detta görs med Vänersborg, som har stått utanför JAS-spelet i drygt två år nu, men har en handfull duktiga spelare där bland annat Benjamin Lindahl sticker ut. – Jag tror det kan bli ett väldigt intressant lag och tror bara vi kan spela ihop oss tillsammans med vänersborgarna så kan de bli ett riktigt starkt lag!

Lottningen till serierna har ej fastställs ännu, men att man kommer få möta lag från Göteborgstrakten är ingen stor skräll och något som Olsson ser som positivt. – Desto mer Gbg lag desto bättre, för där har man koll på de flesta spelarna och känner till lagen sen innan. Så tror vi har ganska stora chanser bara vi kommer överens i laget.

Du blir en av de mest meriterade i laget, med meriter från just JAS-slutspel och SDF-SM bland annat. Känner du själv att du ska vara en ledande spelare i laget?

– Jag kan absolut se mig ta en ledarroll i laget och tror även att jag kan tillföra ganska mycket till laget!

Lerum ställdes mot just Herrestad i gruppspelet vid två tillfällen under den gångna säsongen och det är därmed ett lag som Olsson känner till och även sedan sin tid i just Uddevallatrakten. – De hade en framgångsrik 00-kedja som jag tycker höjde laget många snäpp. Men en spelare som sticker ut lite extra är Linus Nestorsson med sin fina teknik!

Olsson (nummer 38), kan ställas mot Lerum kommande säsong, men då i sin nya förening, Herrestad. Foto: Christoffer Sturesson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar