JAS-bloggen
Intervjuer

Försäsong på hemmaplan: ”Fått ett träningsschema”

De flesta har “förmånen” att få genomföra sin försäsongsträning tillsammans med sina lag i en grupp eller liknande. För eleverna som till vardags spendera sin tid på RIG, så blir det annat upplägg när man spenderar sommaren på hemmaplan och ansvarar för sin egen träning. – Vissa dagar känner man för att vara med kompisar och göra annat, men man vet samtidigt att man behöver träna för att få resultat. När man tänker på det så hinner man planera in både att träna och göra annat och då blir det inte så svårt. Vill man ha bra resultat nästa säsong så gäller det att ligga i, säger Fredrik Andersson som kommer från Stockholmsområdet.

Spelarna som går på RIG åker dock inte hem tomhänta, utan ett upplägg finns medskickat där de vet vad som ska utföras och vad som gäller. – Dem direktiv vi har fått är ett träningsschema för varje vecka fram till skolstart. Ett schema som är bra om man följer men det är okej att man gör den lite mer anpassad genom att flytta lite träningar eller liknande så att det passar.

Inför sommaren så har även en stor grupp av spelare fått beskedet att de är aktuella för Bosön till hösten, ett besked som självklar sporrar enligt Andersson där han är en av de som är aktuella. – Ja ett sådant besked ger såklart en extra boost helt klart. Man får extra energi och tar med sig det i träningen. Det var kul att få det beskedet. Samtidigt så fokuserar jag inte så mycket på det utan kör på för att nå nya mål.

Vilken typ av träning föredrar du för att förbereda dig maximalt inför kommande säsong?

– Jag försöker hålla mig mycket kring kondition och styrka. Så intervaller i spåret och ett antal gympass i veckan är optimalt för mig då jag tycker det ger bäst effekt. Det är även kul om man får in något slags innebandypass. Skulle kunna vara tre mot tre på liten plan för att få igång innebandyn samt att träna kondition och allt därtill.

Boll och klubba är något som vissa prioriterar bort helt under sommaren, men för Fredrik så är det ett element som alltid finns med för att förbereda sig optimalt. – Klubbtekniken är något jag håller kärt så jag tappar egentligen aldrig den. Jag spelar ofta under sommaren antingen med kompisar eller själv hemma, där det oftast blir skott och dribblingar. Tycker även på senare tid då jag blivit materialspelare att jag behöver spela in mina nya klubbor under sommaren så det är viktigt för mig med teknikträning.

För de som genomför sommarträningen på hemmaplan utan något lag, vad har du för tips till dem?

– Det underlättar definitivt med ett träningsschema som man kan följa, då behöver man inte fundera så mycket kring vad man ska göra dem olika dagar utan kan bara gå ut och göra det. Har man inte det så är det såklart skönt att ha någon att köra med så man kan sporra varandra lite då brukar man få upp tempot och vinnarskallen lite.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar