JAS-bloggen
Intervjuer

Tar steget över till konkurrent: ”Alltid varit lite rivalitet”

Joel Huovila har i ett offensivt namnkunnigt Helsingborg, haft en mer defensiv uppgift från sin backplats när laget har varit ett av Skånes bästa under de senaste säsongerna. I år tog det dock stopp mot Kalmarsund efter ett riktigt ras och nu är istället Houvila klar för konkurrenten, Åstorp Kvidinge kommande säsong. – Främst var det pendlingen mellan min hemort Perstorp och Helsingborg som gjorde att jag kom till en punkt där jag kände att två timmar med tåg till och från träningar och matcher 5-6 gånger i veckan blev för mycket. Nu sista säsongen när Alex (Alexander Nordkvist) lämnade så blev pendlingen själv lite tyngre, säger backen själv till bloggen.

Just övergången mellan dessa två rivaler kan bland många anses som känsliga och har ibland blivit betecknad som den ”förbjudna övergången”. – En förbjuden övergång skulle jag inte vilja påstå, men det har ju alltid varit lite rivalitet mellan Åstorp och FCH. Så ja, lite känslig övergång kan jag hålla med om, men jag tror ändå grabbarna i laget förstår mig.

Åstorp tog steget upp till division tre med sitt ”andralag” inför den stundande säsongen efter en topplacering i division fyra, och självklart har man ett lag i JAS, där även föreningens ”förstalag” numera kommer återfinnas i division ett efter att man åkte ur allsvenskan tidigare under våren. – Jag kommer börja med att lira JAS och i division 3- laget. Nu på försäsongen tränar JAS/H3/H1 tillsammans. Mina förhoppningar är att fortsätta samma utveckling som jag hade i Helsingborg och försöka hjälpa laget så mycket som möjligt i JAS och H3.

Huovila deltog i Gothia med FCH, men till hösten blir det nya färger. Foto: Gothia Cup.

Att skånelagen allt som oftast lottas in i en ”skånegrupp” är ingen hemlighet och där man kan ställas mot tuffa motstånd som just Houvilas gamla klubb, Helsingborg, men även Höllviken som kan mönstra ett starkt lag till hösten. – Om det skulle bli en skånegrupp kommer det bli en tuff grupp, där jag tror stenhårt på oss. Vi har ett bra lag med vassa 00:or som kommer överraska, inte minst Aron Hurtig-Kokko.

Vilka blir era tuffaste konkurrenter i en ”skånegrupp” och varför?

– Det kommer nog bli en allmänt tuff grupp i år, men tuffast kommer nog såklart Höllviken och FCH bli.

Houvila stod för en assist på sina nio matcher under föregående säsong, samt fyra poäng på sina tolv matcher i division 3, men det är med poängen som backen ska bidra. – Jag kommer bidra med en jävla vilja och mycket energi. En massa grovjobb helt enkelt.

Någon i just Åstorp som du har lite extra höga förhoppningar på när det kommer till att spela just tillsammans med denne spelare?

– Fabian Enroth har jag lite extra förhoppningar på. ”Fabbe” kommer med sina dragningar underhålla publiken i sporthallen i vinter. Det hade varit fantastiskt att lira i samma kedja som han.

Att Åstorp ställs mot just FCH är väldigt troligt under kommande säsong och det är en speciell spelare som bör hålla upp huvudet lite extra, även om Houvila inte lär backa undan oavsett spelare. – Innanför rinken så kommer jag alltid köra på som jag alltid gjort i närkampsspelet, oavsett vem jag möter. Men om det skulle vara nån så kommer det att bli Robin Holmkvist, kommer inte hålla igen ett dugg när vi hamnar i duell!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar