JAS-bloggen
Intervjuer

Återförenas i gamla laget – mönstrar lovande JAS-lag

Westervik kunde under ett par säsonger stoltsera med ett duktigt P99-lag som plockade hem en hel del titlar, bland annat vann man Gothia 2015. Inför säsongen 15/16 där gymnasieval väntade för stora delar av laget, så splittrades man och spelare som Nils Söderquist och Gustav Johansson blev Jönköpingsspelare där istället Fabian Carrasco och Victor Bohlin tog chansen i Vöikers. Nu står det klart att Söderquist, Carrasco och Bohlin är tre av de som återvänder till Westervik och därmed återförenar en del av det gamla laget. – Allra främst var det väl att jag hade tappat glädjen med att spela innebandy och tyckte helt enkelt inte det var kul längre var även många löften som bröts och att gå från att få mycket spel i div2 till att nästan bara få speltid i div4 tog väl för mycket på psyket. Sen slutade även min tränare till NIU, Christian Guntsch som nog är den bästa tränaren jag haft och det är tack vare honom jag inte har gått in i väggen denna säsong. Så hörde jag även att Nisse ville flytta hem samt Bohlin då var besluten ganska enkelt, säger Fabian Carrasco själv till bloggen och hans lagkamrat, Victor Bohlin är inne på samma spår.

– Jag började tappa suget för innebandyn och jag kände att jag inte hade motivationen för att träna så mycket som jag gjorde i Vöikers och sen saknade jag det gamla Västerviks laget med, säger den duktige backen till bloggen.

Söderquist som till sist fick kröna säsongen med ett JAS-guld, instämmer med de två övriga han med. – Skönare att bo hemma med gamla kompisarna och spela i vårt gamla lag där vi har haft riktigt kul tillsammans. Det blev även lite för mycket innebandy i Jönköping, precis som Fabbe vill jag hitta glädjen igen.

Gothiaguldet, en höjdpunkt för Westerviks P99. Foto: Gothia Cup.

Utöver JAS-guldet så blev det även en fjärdeplats i USM för Jönköping och Söderquist och resultaten, kan man inte klaga på. – Rent resultatmässigt var det en väldigt bra säsong och det var jättekul att spela så många viktiga matcher.

För Vöikers däremot så gick det något tyngre, där man missade chansen att få spela Innebandyfesten på hemmaplan i Växjö, både i JAS, men även i USM. – Jag missade ju chansen i båda USM och JAS så det var väl extra tufft där för mig. Då det var i hemmaborgen så gjorde det ju inte saken bättre det heller. Det var väl större besvikelse i USM då jag hade en ledande roll och även var lagkapten och verkligen kände mig delaktig. Det var tufft då SM-slutspelen är det roligaste jag vet, säger Carrasco kring årets säsong, där man säkerligen hade större förhoppningar.

Westerviks A-lag åkte ur den småländska division 2-serien under våren och till hösten väntar en omstart i division 3. Bohlin själv vet vad han hoppas kunna bidra med och vad målet är den gångna säsongen, både lagmässigt, men även individuellt. – Jag hoppas kunna bidra med glädje och bra innebandy. Först vill jag ju självklart ta en säker plats i A-laget och sedan är väl målet att göra några poäng samt ta upp A-laget till division 2 igen. JAS mässigt är väl målet att hjälpa laget till slutspel och att göra några poäng där med.

Bohlin tror att Westerviks A-lag kan nå division 2 inom kort igen.

För Carrascos del så var Westervik det solklara valet att återvända till inför säsongen 16/17.

– Fanns inte mycket som kunde få mig att stanna i Vöikers, klart ett kontrakt hade lockat men hade till 99% flyttat hem hur eller hur. Siktet var ställt på Westervik denna säsong.

Att man sedan åkte ner en division ser han inte som ett problem, utan mer som en nyttig lärdom och något klubben kan ta lärdom av. – Att de åkte ner tycker jag var bra då det gav styrelsen en tankeställare och har nu mera gjort en omstart och kommer börja satsa på våra ungdomar i klubben, vi har duktiga spelare, väldigt många duktiga spelare. Tyvärr spelar de inte som ett lag  istället spelar de som individer. Men jag tror mycket på a-laget denna säsong. Många bra namn som sagt. Men Ingelstad kommer bli svåra då de har många spännande namn i sin trupp.

Samtliga tre som återvänder är födda 1999 och laget blir ett relativt ungt sådan i just juniorallsvenskan, vilket man själva är medvetna om. – Mina förhoppningar är inte allt för stora, jag hoppas mest på att flera duktiga spelare runt omkring Västervik ska ansluta till vårt JAS lag 99:året då det finns många intressanta namn till exempel Filip Stjernberg som spelar i Craftstadens allsvenska lag och har även spelat med oss förut. Men vi går helhjärtat in i detta, vi har gjort det förut vi kan lika gärna göra det igen, säger Carrasco till bloggen.

Söderquist, som stått för en hel del poäng i Jönköping, lär blir en nyckelfigur i årets lag, men känner sig bekväm i rollen – Det är klart att jag känner lite press att leverera men jag tror inte att det blir några problem att stänka in några poäng.

Söderquist var en pigg injektion i Jönköping under säsongen och är ett välkommet tillskott i Westervik när han återvänder. Foto: Mats Roman.

Han fortsätter och medger att han återvänder som en bättre spelare som tagit kliv. – Jag tycker att jag har utvecklat i princip allt men framförallt det individuella, tekniken med mera.

Precis som Carrasco, så är Söderquist medveten om vilken roll laget är i och att man behöver ha tålamod innan man når resultaten. – Det är klart att man vill att det ska gå bra men vi kan väl kanske inte förvänta oss att vi ska gå och vinna SM guld första säsongen. Men det ska bli kul att dra igång det här laget.

Bohlin tror på att Söderquist blir nyckelikon i kommande säsongs unga JAS-lag. – En nyckel spelare denna säsong i JAS tror jag skulle kunna bli Nils Söderquist,en kvick och smart spelare med stort hjärta för klubben .

En som känner Söderquist väl efter denna säsongen är Johan Svensson, som ansvarat för just P99-laget i Jönköping och även USM-laget, där Söderquist själv var en kugge. Han vet precis vad för typ av spelare som kommer förstärka Westervik till hösten. – Han är en toppenkille på alla sätt och vis som sliter hårt och spelar smart. En spelmotor utav rang, påminner lite om Iraeus i spelstilen där han vrider upp blicken väldigt tidigt och gärna behandlar bollen på backhand. Dessutom en vass målskytt och ruggig bollvinnare med sin fart, beskriver Svensson sin gamle adept när han får frågan.

Just tidigare nämnde Filip Stjernberg, är en av spelarna som tagit sig till den högsta nivån, som numera är med och slåss om speltid i allsvenskan med Craftstaden Oskarshamn, trots sin unga ålder. En återkomst är dock inte aktuellt i nuläget. – Jag har bestämt att satsa fullt ut på min nuvarande klubb Craftstaden iAallsvenskan så jag kommer nog inte att återvända. Men absolut, det hade varit väldigt kul att spela JAS med Westervik, jag känner de flesta där eftersom jag spelade med Westervik förrförra säsongen och det verkar bli ett ganska bra JAS-lag, men som sagt så kommer jag satsa fullt på spel i Craftstaden, säger Stjernberg om den kommande säsongen.

Missa inte att kika in på Nordics hemsida och den senaste kampanjen på Kim Nilssons klubba.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar