JAS-bloggen
Intervjuer

Stockholmstalang tar steget över till guldaspirant

Huddinges som tog sig till Innebandyfesten i våras, har tidigare haft sitt A-lag i superligan under ett par säsonger, där ett par av JAS-spelarna fått speltid. För ett par veckor sedan kom beskedet att man drar sig ur superligan i höst och därmed har flertalet spelare valt att flytta på sig. En av dem är  Madeleine Schedin som är klar för Nacka Wallenstam. – För mig var det hyfsat enkelt. Efter att Huddinge drog sig ur kände jag att även jag skulle behöva en ny start, få testa på nya utmaningar och spela med nya spelare, säger Schedin till bloggen.

För Huddinges del så kommer det istället innebära att man kommer ha sitt seniorlag i division 1 (gamla division 2), en division där man under de den gångna säsongen placerade sig i mittenskiktet. – Klart jag övervägde alternativet, Huddinge kommer alltid vara hemma för mig, men som jag sa tidigare kände jag att jag ville testa något nytt för en gångs skull. Jag har trots allt spelat i Huddinge i 10 år nu.

Även Nacka spelade i division 2 under säsongen 15/16, men där var man istället ett topplag och precis som Huddinge nådde man Innebandyfesten med ett otroligt ungt lag. – Nacka är ett väldigt ungt lag med många framtidsplaner. De siktar långt och har samma mål som mig gällande sin utveckling. Nacka har så vitt jag vet aldrig haft problem med varken spelare eller ledare vilket för mig är viktigt då det tyder på en stabil klubb. Dessutom är alla ett väldigt skönt gäng och jag ser fram emot en grymt rolig säsong!

Allt fler och fler spelare, både på senior och juniorsidan har lämnat och en av dem är Therese Gustafsson som tog steget till Telge, en klubb som även var aktuell för Schedins del och som kvalade till SSL under våren. – Ja det fanns andra alternativ, jag var precis som Tess och tränade med Telge som spelar i allsvenskan, men efter mycket om och men så avgjorde avståndet och jag kände att jag inte skulle kunna satsa på både skola och innebandyn med de resvägarna. Sen fanns även klubbar så som Bele Barkarby, Tyresö Trollbäcken och Hammarby i tankarna.

Nacka nådde precis som Huddinge, Innebandyfesten under föregående säsong med ett väldigt ungt lag. Vad har du för tankar kring JAS kommande säsong och era egna målsättningar?

– Jag tror att Nacka kommer vara ett av topp lagen i JAS nästa år, de har väldigt många bra unga spelare och en otrolig bredd på truppen. Andra lag får se upp för Nacka kommer absolut vara ett lag som kommer fightas för SM-guld nästa säsong.

Vad hoppas du kunna tillföra i din nya förening?

– Jag hoppas kunna tillföra ny extra energi och tillsammans med dem kunna utveckla varandra. Jag hoppas även kunna hjälpa dem med deras framtida mål om att gå upp i Allsvenskan nästa år och så småningom SSL.

Att Schedin får sällskap av fler Huddingespelare är inte helt omöjligt.

Foto: Mårten Engström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar