JAS-bloggen
Intervjuer

Siktar högt i nya laget: ”Kanske en av Sveriges vassaste duo”

Rasmus Engström tillhörde under den gångna säsongen Tyresö Trollbäcken, ett lag som bland annat drog sig ur Juniorallsvenskan efter vissa problem. – . Förra säsongen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Med en riktig bra trupp på pappret fick vi helt enkelt inte till det. Spelare tröttnade och började röra på sig, vilket ledde till att vi knappt hade en JAS-trupp kvar. Det slutade med att vi valde att dra oss ur vår misslyckade JAS-säsong för att istället fokusera på andra juniorserier, säger målvakten till bloggen.

Nu har Engström gjort klart med en ny klubb. En klubb som blir Farsta IBK, som nådde playoff under säsongen 15/16, men där det tog stopp mot Nykvarn. – Nu blir det som sagt Farsta där jag tillsammans med ett gäng lagkamrater kliver. Valet var relativt enkelt då Farsta behövde få in ett gäng killar, framförallt till nästa års JAS och för att jag har andra nära vänner i Farsta. Farsta har förutsättningar som passar mig med juniorserier samt ett bra herrlag där möjligheter finns att konkurrera. Jag har svårt att se något annat alternativ när det gäller byte av klubb då Farstas förutsättningar som sagt passar mig, samtidigt som det ligger bra till geografiskt.

I Farsta så kommer han med Martin Schön, Anton Törngren och Victor Rotlid, tre andra målvakter av yngre klass, slåss om platserna. – Upplägget för mig nästa säsong är ju självklart inte spikat. Med en bra försäsong och viljan att kriga om platser får man se i vilka serier man får spela i, då vi är 4 juniorkeeprar som slåss om platser i junior och senior-laget. Tanken är väll att börja träna med Farstas herrlag och juniorlag, sen är det bara konkurrera på!

Det blev som nämnt, respass mot Nykvarn i våras, men under säsongen innan så nådde man Innebandyfesten i slutändan. En stark tradition i detta Farsta under de senaste åren, något som man hoppas kunna återupprepa. –  Våra chanser i JAS nästa år är bra. Vi kommer ha ett riktigt bra lag med några av de farstaspelare som finns kvar + de nya spelarna som kommer in från bland annat Tyresö. En trupp med konkurrens på varje position. Från målvaktpositionen, där jag tillsammans med Martin Schön kanske bildar en av Sveriges vassaste målvaktsduo till forwardspositioner där det kryllar av kvalité. Får vi ihop laget kommer det bli riktigt bra och festen kommer absolut inte vara någon omöjlighet! Våran tuffaste motståndare kommer nog vara Huddinge, ett bra lag med många talangfulla 99or, bra 98or och vassa keeprar.

Spelare rör på sig titt som tätt. Är det någon ”drömvärvning” som du gärna skulle se till ert JAS-lag, vem och varför?

– En ”drömvärvning” till Farsta inför JAS skulle jag säga är William Lejonclou från Järfälla. En duktig, teknisk Forward som gör pinnar!

Vad hoppas du utveckla i Farsta under kommande säsong?
– Det jag hoppas utveckla i Farsta är att utvecklas som målvakt och så småningom etablera mig i herrlaget!
Engström kommer säkerligen ställas mot gulklädda Salem/Telge även nästa säsong, men då i Farstas kasse. Foto: Christin Holm.
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar