JAS-bloggen
Intervjuer

Lindberg: ”Våga kliva utanför trygghetszonen”

Filip Lindberg är en av de unga spelarna i Sandviken som fått förtroende under säsongen, ett förtroende som Lindberg tackat för och petat in poäng i var och varannan match. Nu har ett kvitto på framgången kommit i form av en chans att deltaga på stundande regionsläger framöver. – Såklart var det ett positivt besked som jag blev väldigt glad över. Det skulle givetvis vara en dröm som går i uppfyllelse om man kommer med i U19, säger Lindberg till bloggen.

Sandviken kvalade till allsvenskan, men åkte där ut mot Rotebro. Även i JAS blev det avancemang, där man åkte ut mot RIG Umeå. Lindberg stod bland annat för 22 poäng i gruppspelet, en imponerande siffra. –  Den största nyckeln till att lyckas är att köra på så som man gör hemma i klubblaget och inte börja spela på ett annat sätt. Det ger en enorm trygghet vilket jag tror de ser i mig. Sedan gäller det också att våga bryta mönster, våga kliva utanför trygghetszonen vilket jag också tycker att jag gör.

Vad hoppas du kunna bidra med och visa upp under regionslägret?

– Jag hoppas kunna bidra med massa glädje och genom ett smart innebandyspel våga bryta mönster.

En tidigare intervju gjordes med William Westerdahl och dessa två kommer deltaga på samma läger i Uppsala. Just en spelare från Uppsala är det som Filip fastnat lite för.

– Har inte så bra koll på de andra spelarna än de i JAS B, men tycker Mattias Jansson är en härlig spelare. Han har en enorm spelförståelse och en är en bra passningsspelare, Självklart kan han skjuta också

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar