JAS-bloggen
Intervjuer

U19-aktuell trots ett år yngre: ”Hade inte väntat mig det”

William Westerdahl tog klivet över från Bergs IK till Linköping under den gångna säsongen, tillsammans med Oliver Liedberg. Där fick man vara med att nå slutspel i JAS och samtidigt avancera till division 1 under vårens slutskede. Westerdahl, född 1999, har imponerat såpass mycket att han nu är en av de som blivit kallade till kommande regionsläger som väntar på tre platser runtom i Sverige för U19-landslaget. – Jag hade verkligen inte väntat mig detta, men det ska bli riktigt kul att få åka upp till Uppsala och få träna med de andra, säger backen till bloggen.

Westerdahl har haft en lyckad säsong och bekräftelsen i form av ett regionsläger, trots att han är ett år yngre, jämfört med stora delar av de kallade i övrigt, är ett bevis. Vart var det som förbundskaptenerna fick upp ögonen för backen då tro? – Under det SDF-SM som var i januari tror jag. Dels så kände jag själv att det gick väldigt bra för mig och att jag blev uttagen till all-star, vilket var väldigt kul.  Det var väldigt kul att jag blev uttagen, så det ska jag ta vara på och göra mitt bästa.

I Uppsala så kommer spelare från Sirius, Nykvarn, Linköping, Falun, Sandviken, Rasbo och Karlstad deltaga för att nämna några föreningar. Och det är just två spelare från Nykvarn, även dessa två ett år yngre, som Westerdahl imponerats lite extra av under säsongen.

– Det är såklart bröderna Rigogiannis, väldigt duktiga innebandy lirare, som har producerat massor under säsongen.

Är det någon du saknar, som du trodde skulle vara med?

– Någon som jag trodde skulle komma med är Oliver Liedberg.

Westerdahl, här i Linköpingströjan där han spelade andra halvan av säsongen. Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar