JAS-bloggen
Intervjuer

Zimmerman flyttas upp: ”Målet är utvecklingen”

Gävle åkte ur SSL under den gångna säsongen där man var nykomlingar och klubbens JAS-lag lyckades aldrig ta sig till slutspelet från B-gruppen. En av dem som hade en lyckad säsong var dock Felix Zimmerman, som nu inför hösten belönats med ett A-lagskontrakt och därmed är med och slåss om platserna i allsvenskan. – Ett ganska enkelt beslut för mig att ta och det behövdes inte mycket diskussion, det är mest jag och pappa som surrat om det, säger huvudpersonen till bloggen.

Zimmerman, född 1998, kommer vara en av lagets nyckelspelare i JAS, men kombinera detta med en bra utveckling i seniormiljön. – Det är tänkt att jag ska träna med herrlaget, men om det är en träning innan en JAS match där de tycker jag ska vara med är det den som prioriteras. I matchspelet är det likadant, Det är JAS som prioriteras och jag ser det som en utbildningen att träna här, sen om jag skulle få lite speltid i Allsvenskan är det bara en bonus och inte det som är målet, utan det är utvecklingen.

Vad hoppas du kunna utveckla och vad känner du att du behöver förbättra mest?

– Jag hoppas kunna förbättra fysiken och kunna bli lite snabbare i huvudet för det är det som jag tror är den stora skillnaden på junior- och seniorinnebandy, just farten i spelet och att det är mer fysiskt. sen så måste man ändå utveckla allting för att bli en komplett innebandyspelare och nå så långt som möjligt.

Någon spelare som du kommer titta lite extra på och försöka lära av?

– Absolut, alla spelare i herrlaget för de är där av en anledning och alla är bra på sina saker så det är bara att kolla på dem och ta in tips och råd för att jag ska bli så bra som möjligt, sen kan jag inget namn på någon annan spelare i allsvenskan än de i min förening.

Du har även ett år kvar i JAS, känner du någon press på dig att leverera där kommande säsong?

– Nej, går bara in och kör 100% så löser sig resten av sig själv.

Foto: Gävle GIK.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar