JAS-bloggen
Intervjuer

Duon belönas med A-kontrakt: ”Vi ska upp i allsvenskan igen”

Anton Hansén och Erik Ström var två av Lerums viktigaste spelare under våren när laget lyckades kvalificera sig för slutspelet i Juniorallsvenskan, där det dock tog stopp i första rundan mot Pixbo. Nu har de båda blivit belönade med ett A-lagskontrakt där man nu kommer slåss om platserna i division 1. –  Det ska bli grymt kul att få kriga om en plats i ett seniorlag såpass högt upp i divisionerna, säger Ström själv.

Hansén som är back är medveten om steget, men ser fram emot utmaningen. – Ett stort steg jämfört den gångna säsongen som endast inneburit spel i JAS, men jag tror att det kommer bli ett roligt och lärorikt år som jag ser fram emot väldigt mycket, säger backen till bloggen.

Lerum föll ur allsvenskan under säsongen 15/16 och målsättningen den är klar. Man ska – upp igen! I juniorallsvenskan så är det slutspel som man på nytt siktar på för att där kunna ha chanser att nå längre än sist. Samtidigt så hoppas de båda på att kunna ta chanserna som dyker upp i A-laget.

– Min Individuella målsättning är att ta vara på chansen i A-laget och på så sätt utvecklas som spelare. Med JAS vill jag gärna kunna bidra med mitt och hjälp laget till slutspel. Lagmässigt, vi ska upp i allsvenskan igen, säger Ström.

Hansén instämmer:

– Personligen blir det väl att komma in i div 1 spelet och därifrån kunna bidra så mycket som möjligt för att kunna hjälpa laget. Lagmässigt är målet tydligt att vi inte skall tillhöra division 1 allt för länge utan att vi absolut skall försöka ta oss upp. I JAS är det väl att försöka ta oss vidare igen men att där vara lite mer förberedda och förhoppningsvis kan stå upp bättre för kunna ta oss vidare i ett playoff.

Hansén är född 1998 och Ström 1999, där de båda alltså kommer kombinera seniorspelet med spel i JAS. Ett upplägg som liknar det gångna årets, där de dock självklart siktar på att även få spela i A-laget.

– Som det ser ut nu så blir det inte några större ändringar från året utan det blir träningar fullt med a-laget, kanske en JAS om man får in det sedan blir det spel med båda, säger Anton.

Ström är inne på samma linje:

– Snarlikt som förra säsong. Träna med båda och match med båda.

Vad hoppas ni att ni kan utveckla under den kommande säsongen?

Erik: Mitt fysiska spel och även min spelförståelse!

Anton: Spelförståelsen kommer bli viktig att jobba upp i och med att allt kommer att gå så mycket snabbare.

Ström håller till högt upp i planen som forward, men trots det så är det en back i truppen som han gärna tittar lite extra på och lär av.

– Jag ser upp till alla i laget! Men den jag ser upp till mest är nog Johan Dahlqvist. Han är grym back som alltid tar jobbet över hela banan och har grymt skott!

För Anton däremot som är just back, så är det en mer offensiv kraft som han gärna lär extra av.

– Skulle vilja säga Pontus Persson, längst ifrån min egna position men tycker det finns en hel del att lära av den grabben väldigt seriös spelare som öser in poäng säsong efter säsong!

Foto: Christoffer Sturesson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar