JAS-bloggen
Intervjuer

Testar lyckan i SSL: ”Erbjöd en bra lösning”

När Höllviken spelade final i Skånemästerskapen mot Helsingborg i torsdags, så kunde man i den ena periodpausen presentera två stycken lovande nyförvärv inför återkomsten i SSL, samt en uppflyttning. Gustav Franzon och Simon Larsson ansluter från Skurup och Linus Bergström flyttas upp från egna leden. – Det har varit klart en vecka ungefär, men nu blev det officiellt i fredags vilket är skönt, då man kan sluta försöka hålla det hemligt. Självklart ett tufft beslut. Skurup är den enda klubben jag tillhört under min karriär, men samtidigt kände jag att jag var rätt så klar med division två som spelare och därav erbjöd Höllviken en lösning som passade mig bra, där jag kommer få chansen att spela och träna på en högre nivå, säger Franzon till bloggen.

Efter en fin säsong i båda division två och i juniorallsvenskan så har Franzon haft blickar på sig från flertalet olika håll. I JAS-laget, där man åkte ut i playoff ett, så har han varit en av lagets bästa poängplockare. – Det fanns 2-3 klubbar utöver Höllviken som visade intresse, men Höllviken erbjöd som sagt en lösning som jag tror kommer passa mig bäst.

Planen är utstakad och upplägget är planerat för att man få bästa möjliga resultat i utvecklingen. – Först och främst så har vi en månads ledighet nu, sen börjar försäsongen. Tanken är att vara med och köra hela försäsongen med A-laget och försöka ta en plats som alla andra. Tror att det sedan är i augusti som vi kommer gå in i hall och börja med klubba och boll. Där både hoppas och tror jag att chansen kommer komma för mig i någon av försäsongsmatcherna eller turneringarna. Steget till SSL är stort dock och jag ser alla matchtid med A-laget som en bonus, samt en chans att visa upp mig. Annars finns det möjlighet för mig att få matchtid i någon annan klubb genom dubbellicensen.

Om dubbellicensen inte hade funnits, hade du tänkt om då kring ditt klubbyte?

– Just matchtiden var jag väl lite orolig över när Höllviken visade intresse, men jag och farsan hade ett möte med Höllviken där vi tog upp just denna frågan. Då togs det upp med dubbellicensen och då var ett ganska lätt beslut. Men jag hade absolut över de andra erbjudanden mer om dubbellicensen inte hade varit ett alternativ, för jag tycker seniorspel är väldigt viktigt för oss juniorer.

Om vi ser till JAS, så har Höllviken en stark årskull med spelare födda 98:a. Hur ser du på era chanser i den turneringen kommande säsong?

– Just att de har ett så starkt JAS-lag gjorde också beslutet lite lättare och jag känner många av grabbarna i laget, så det blir nog inga problem att komma in i gänget. Nu tappar vi ju vår lagkapten, Felix Forsmark, som är en stabil backpjäs till Schweiz, men jag tycker det finns många spelare som har kapacitet att fylla luckorna när han lämnar. Tycker det har varit mycket snack om Helsingborgs JAS-lag kommande säsongs och jag tror ingen riktigt har koll på vilket duktigt lag Höllviken har. Våra chanser nästkommande säsong kommer att vara väldigt goda och vi bör slåss om förstaplatsen i JAS-gruppen och sedan kan allt hända i ett slutspel. I de väl avgörande matcherna så kommer vi inte sakna matchvinnare, vilket kommer vara en nyckel för att gå långt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar