JAS-bloggen
Listor

10 namn som imponerade under Innebandyfesten

Hann under helgen se ett gäng matcher, även om man självklart hade velat se ännu mer. Hann i princip se alla lag i spel under någon sekvens, men vissa lag såg jag tyvärr alldeles för lite för att kunna bedöma mer rättvist. Av det jag sett, så tycker jag dessa tio spelare imponerade lite extra under helgen!

Vilde Runfloen, Nacka Wallenstam – Överlag, imponerad av detta unga nacka med en låg snittålder. Saving hade många pratat om innan och hon var duktig, men fastnade även för denna tjej. Född 2000, men otroligt lugn och bollskicklig, något som verkade vara genomgående överlag för Nackas backar. Fin teknik och spred ett allmänt lugn, vilket är kul att se för en såpass ung tjej.

Noah Skogward, Jönköping – Kanske inte den som får störst rubriker i detta Jönköping som överlag besitter en tung allsvensk backbesättning med Åkerblom, Nilsen och Uhlin, där även Skogward varit med A-truppen på slutet. Född 1998, men en reslig pjäs som har fina egenskaper i defensiven, där det istället var Emil Nilsen som stod för mycket av det offensiva. Stark, fysisk, rejäl, täcker skott och duktig på vinna boll. En spelare som du älskar att ha som tränare, som alltid gör jobbet.

Lovisa Hedin, RIG Umeå – Spelade ett stort antal matcher under helgen och gjorde det med bravur. Lugn och trygg och när det vankades straffar, så blev hon omutlig. Stor matchjälte i finalen, men stod även i vägen innan det. Stark insats!

Albin Holmberg, Gamla Stan – Fick beröm innan och ingick i lagets förstakedja som skulle stå för mycket av det offensiva spelet, bland annat med Åkerlund. Avig spelartyp med fin bollkontroll som kunde vände ut och in på små ytor. Såväl lira bollen som ta avslutet själv och en viktig kugge i detta Norrlandslag.

Frida Ahlstrand, Pixbo –Den här tjejen är bra och det visade hon med jämna mellanrum under turneringen. Ett enormt hot när hon sätter fart, även i boxplay där hon petade in flertalet bollar. Kan ta skott relativt långt utifrån och med det hotet så blir hon än mer svårstoppad. I finalen så var det radarpartner Wålinder som stod för målen, men det var ändå Ahlstrands femma som stod för målen. VASS!

Max Norstedt, Lillån – Såg bara den här killen under finalen, men det syndes hur viktig han var för sitt lag. Backgigant som fått stort förtroende säsongen igenom. Duktig med boll och agerar gärna spelfördelare i uppspelsfasen, något som han klarar med bravur.

Lisa Söderlund, Rönnby – Speedkula med fin genombrottskraft och i semifinalen så hittade hon nätet i boxplay till och med. Verkade outröttlig trots att hon hade spelat en match strax innan och när hon väl satte fart, så fanns det bara ett läge.

Otto Weidman, Jönköping – Omöjligt att bortse från denne killen. Kapten och spelare som ska gå i täten, vilket han gör. Missade semifinalen på grund av en skada, men kommer in i finalen och gör fyra poäng direkt. Kan vara skillnaden mellan vinst och förlust, men att JIK vände och vann utan Otto i semin, visade vilken bredd man hade även detta året. Duktig spelare!

Kapten Weidman fick till sist ta emot guldet. Foto: Mats Roman.

Ellen Bäckstedt, RIG Umeå – Inledde första JAS-matchen på bänken, kom in i slutskedet, gjorde två mål på några minuter och var sedan nära att avgöra. Har en förmåga att vara på rätt plats, att alltid skapa målchanser, där hon antingen avslutar själv eller kombinerar sig fram på andra sätt. Hög kvalité i allt hon gör och lär bli storstjärna i framtiden.

Isak Palmén, Lillån – Gick in på två kedjor i finalen och om jag förstått det rätt såg gjorde han det under långa stunder i turneringen. Ung kille som lär bli en nyckelspelare i kommande års JAS-lag. Bra storlek, bra räckvidd och en fin teknik. Stod för två snygga mål i finalen där han vände bort en back en gång och stod för ett kliniskt backhandavslut vid det andra målet.

Flertalet andra spelare förtjänar omnämnande för sättet man genomfört turneringen på. Jonas Wängefors, Izabell Rydell, Adam Nilsson, Lukas Eldholm, Josefin Wålinder, Tova Eriksson, Philip Sandström, Lucas Bernhardsson, Kevin Haglund, Filip Åkerblom, Jonna Stenvall, Emilia Axelsson, Rebecka Lindfors, med flera.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar