JAS-bloggen
Intervjuer

”Nyken” kunde återvända hem med guld: ”Skapade mycket”

Talangfabriken Nykvarns IF, kunde under helgen bärga ett guld i P16-klassen när Innebandyfesten avgjordes i Växjö. Skoghall besegrades relativt enkelt under lördagen, innan KAIS Mora blev motståndet i finalen där man vann med 3-2 tillslut. – Nöjd över att vi vann men vi kom inte upp i samma nivå som mot Skoghall. Vi får en bra start i matchen med 2-0, men dom reducerar med sekunder kvar innan pausvila. Men vi skapade mycket och hade bra fart. Slappnar av i slutet av matchen. Men det räckte till ett guld så jag är nöjd, säger backen Lukas Svensson till bloggen.

Nykvarn ägde mycket boll under delar av matchen, men trots det så höll Mora jämna steg och stod för en imponerande insats där man verkligen pressade sitt motstånd. – Tycker vi borde få med oss ett par mål till eftersom vi hade ett par grymma chanser. Men Mora stod upp bra så det blev nog ett ganska rättvist resultat tillslut.

JIK, Mora, Skoghall var de andra tre lagen i er klass. Vad tror du att ni hade som de saknade?

– Tror inte dom har samma sammanhållning som vi har och den glädjen som finns när vi spelar. Se bara på matchen mot Skoghall, de var glädje hela matchen och de va bara positivt på bänken, även från dom som inte spelade så mycket. Så man fick verkligen energi att orka hela matchen.

Svensson blev uttagen i Allstar-team, där en målvakt, en back och en forward fick utmärkelsen. Samtliga tre, kom från Nykvarn denna gången. – Jag var här för att vinna SM-guld, inte att försöka komma med i Allstar. Så de betyder inte så mycket men de är kul att man kom med!

I JAS så åkte man ur i den sista playoffrundan mot Salem/Telge. Tills nästkommande säsong så är det stora delar av det här guldlaget som ska försöka ta revansch, där ett fåtal av de lämnar på grund av skola på annan ort. – Jag tror att vi kommer ha rätt så bra chanser, då vi spelat med varandra flera år och känner varandra så bra så tror jag att vi kan gå långt!

Någon du vill hylla lite extra efter turneringen och varför?

– Jag skulle vilja hylla våran målvakt William ”Winet” Wanhainen han var grym båda matcherna och gjorde sjuka räddningar så han förtjänade verkligen Allstar platsen.

– Sen så har vi lagets glädjespridare, våran 01:a, Tim Löfgren Lindgren. Han spelade grymt och bidrog med mycket energi i matcherna och bara positivt, även om han gör en felpass så håller han alltid huvudet högt och fortsätter att köra på. Förebild för många, speciellt mig.

– Vill även hylla Sebastian Thorberg som har varit skadad under en längre tid och har fått göra massa operationer och nära att mista ena benet. Som nu kommer tillbaks och gör mål i semifinalen mot Skoghall, hans första match sedan december. Han är så sjukt stark.

En fin helg för Lukas Svensson och hans vitklädda Nykvarn. Foto: Caroline Skoglund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar