JAS-bloggen
Intervjuer

Magiska säsongen är ett faktum – dubbla guld på Festen

Oavsett vad man anser om RIG, så kan man inte ta ifrån dem årets succésäsong man har stått för på damsidan. Man gick obesegrade igenom damernas norra division 1-serie, där man vann 18 matcher av 18 möjliga och man avslutade säsongen med att knipa dubbla guld på Innebandyfesten. Både i DJ18-klassen, men även i JAS-klassen, där man kombinerade med Röbäck, som man tog hem på straffar. – Jag skulle sammanfatta helgen som både väldigt roligt men också väldigt spännande! Lite blandade känslor med andra ord, säger Sandra Svärd till bloggen.

Svärd var en av dem som deltog i båda klasserna. Foto: Eric Moreau.

Det började dock tungt och i första matchen mot duktiga Nacka så fick man ”bara” med sig en poäng efter två sena mål av Ellen Bäckstedt som började matchen på bänken. – Som sagt gick det inte som vi ville första matchen eftersom vi visste inte att Nacka hade så mycket spring i benen vilket ledde till att de hade ett övertag i stora delar av matchen! Jag tycker dessutom att vi löste det bra och att vi orkade sätta dit 2 mål till 3-3 var starkt av oss då Nacka var ett bra lag. Jag kände dock ingen oro då jag visste att många i laget var lite smått nervösa inför. Men vi vi hoppades att det skulle släppa till nästa match då vi skulle möta Pixbo.

Mot Pixbo visade man upp ett helt annat spel och i den tuffa fighten så fick man med sig ett oavgjort resultat. Matchen slutade 2-2 och man avslutade sedan med att slå Stanstad med 4-0.

– Pixbo är ett bra lag med många bra individer som både spelar bra men kan också göra saker på egen hand. Så vi visste att matchen skulle bli minst lika svår som matchen mor Nacka.

– Samma sak med matchen mot Stanstad. Trots att det blev 0-4 till oss så tycker jag att de var ett bättre lag än resultatet så de också fick en hel del farliga målchanser!

Resultaten räckte till en andraplats i gruppen där man då ställdes mot Karlstad i semifinalen. Matchen vann man tillslut med 1-3, men det sista målet kom sent och matchen var länge jämn.

– I semifinalen mötte vi Karlstad som sagt. Karlstad är ett bra lag då de har nån få SSL spelare vilket betyder att de skulle kunna vara en fördel! Det blev 1-3 men det kunde lika gärna stått något annat. Karlstad var bra men det kändes som om vi hade orken och viljan!

Finalen blev sedan en repris på gruppspelsmatchen, när man på nytt mötte Pixbo som hade slagit Rönnby i sin semifinal. När man gick upp till 3-0 inför den sista perioden såg det ljust ut, men Pixbo ville annat och kunde efter ett par snabba mål, kvittera och gå ikapp.

– Att leda med 3-0 i en final då det är en period kvar är inte alls mycket eftersom det oftast avgörs i den sista perioden. Så vi var inte så förvånade när Pixbo tog ikapp då de är ett så pass starkt lag!

När man tappar ett sådant överläge, hur går tankarna för att återfå greppet om matchen igen?

– Våra tankar var att vi inte får hänga med huvudet då vi släpper in mål utan att kämpa på in i de sista tills domaren blåser!

Det blev till sist dubbla guld. Hur hårt har det slitit på kroppen att spela i dubbla klasser?

– Att vinna två SM guld inom några timmar är något helt otroligt då vi trodde att de var omöjligt. Såklart är kroppen sliten då de som spelade både JAS och DJ18 tyckte att det kändes väldigt tungt eftersom att man har spelat många matcher på så få dagar. Jag tycker att vi gjorde det otroligt bra och att vi orkade trots de tuffa motståndet!

RIG lyckades till sist ta guld i dubbla klasser. Foto: David Rönnblom.

Någon extra i ditt lag som du vill hylla lite efter helgen?

– Det är då Tova (Eriksson) och Lovisa (Hedin) som jag skulle vilja lyfta fram lite extra! Tova har gjort en kanon turnering i båda klasserna, men dock slutade det inte så bra då hon skadade sig väldigt illa.. Lovisa däremot har varit otrolig i mål alla matcher!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar