JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Ekelund/Rylander: ”Rönnby tuffast hittills”

Idag smäller det när finalerna ska spelas. I damernas klass så är det RIG/Röbäck som ställs mot Pixbo, inte helt oväntat och det är två riktigt bra lag. Elvira Ekelund och Moa Rylander säger följande inför finalen.

Final vankas, hur är läget i truppen inför matchen?

Elvira: Jag tycker att läget i truppen är bra. Vi känner oss trots hård matchning pigga och redo för den stora utmaningen vi har framför oss. Trots att vi från början varit delade från två olika lag har vi nu kommit ihop till en grupp, och vi börjar känna oss starka tillsammans och vi ser fram emot den här finalen.

Moa: Läget i laget är taggat, men nervöst! Många av oss fick två silver medaljer med oss hem i fjol vilket gör att vi är revanchsugna.

Ni stötte på varandra i gruppen där det blev 2-2. Vad kan ni förbättra från den matchen?

Elvira: Ser man till hela gruppspelet, där just 2-2 matchen var med hade vi lite svårt att hitta vårt egna spel, och kom inte in i det spel vi ville från start. Vi vet nu att Pixbo är starka, och därför tror vi att vi behöver vara med från start, tro på oss själva och våga spela vårt spel.

Moa: Det var en tajt match där vi fick övertaget i början men tappade det lite i slutet. Det är viktigt att vara med hela tiden och inte tappa koncentrationen. Det var det som hände i vårt senaste möte. Vi får inte låta våra nerver ta över för det är så koncentrationen försämras.

Ni har mött ett par olika lag under vägen fram. Är detta det tuffaste lag ni kan möta eller vilka har bjudit på tuffast motstånd?

Elvira: Alla lag som tagit sig till Innebandyfesten är givetvis bra, men i gruppen var Pixbomatchen den tuffaste, och jag är säker på att finalen också kommer bli tuff. Men sen bör man inte glömma bort att Rönnby med all säkerhet hade bjudit på riktigt tufft motstånd, det fick vi möta på i 18-årsklassen. Men vi tror att det kommer bli en spännande final mot Pixbo, det känns kul.

Moa: Det har varit tuffa matcher hela helgen men Rönnby har varit tuffast hittills. Dock är det final nu och allt kan hända. Vi vet alla att RIG är ett bra lag och att det kommer bli en tuff match.

Hur tror ni att matchbilden kommer se ut och hur vill ni ha den?

Elvira: Vi tror att matchen kommer bli riktigt tuff, det känns som två starka lag som vill avgöra. Därför blir det viktigt för oss att följa vår plan och lita på det spel vi har. Nu i slutet av en helg som har varit tuff på flera olika sätt är det viktigt att hela tiden göra jobbet, slita för varenda meter på banan och vinna närkamper. Det är något som behövs för att vinna, och jag tror att laget som lyckas med att följa sin matchplan på bästa sätt slutligen kommer få guldmedaljer kring halsen!

Moa: Jag tror att det kommer bli en jämn match där laget med störst vilja och kämparglöd kommer vinna då man kommer sätta fler av sina chanser. Vi vill minska våra individuella misstag då vi vet att RIG kan straffa oss. Vi skulle även vilja ha mest bollinnehav och kunna rulla runt.

Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar