JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Swahn/Terner – gamla bekanta ställs mot varandra

Karlstad som till sist blev gruppsegrare kommer ställas mot RIG Umeå/Röbäck i sin semifinal. Frida Swahn och Alexandra Terner, som spelat ihop tidigare, säger följande inför fighten.

Ni känner väl till varandra sedan tidigare från distriktslag osv. Extra skoj att möta varandra igen?

Frida: Det är klart att det ska bli kul, jag har känt Alex i några år nu och hon är jätte duktig så det ska bli kul men samtidigt hade man önskat hon spela i mitt lag;-)

Alexandra: Absolut ska det bli kul! Frida är en nära vän så det är klart att det blir extra spännande.

Gruppspelet var ett nytt inslag detta året, med tre stycken 2×20 matcher. Hur känns kroppen efter att ha genomfört dessa matcher?

Frida: Lite trött är man är i kroppen men det är lika för alla så,  men lite seg är man.

Alexandra: Motståndarna har varit riktigt bra så självklart har det tagit på krafterna. Men jag tror självklart att det finns kraft att hämta hem till senare matcher.

Vad förväntar ni er för typ av match och vad tror ni kommer fälla avgörandet?

Frida: Jag tror det kommer vara en riktigt tuff match med mycket viljor i båda lagen och den som vill mest vinner oftast, så det kommer vara en jämn match.

Alexandra: Karlstad är ett riktigt bra lag som pressar högt och springer mycket. Det kommer ta på våra krafter och vi kommer få kämpa ordentligt för att kunna ta dom. Jag tror laget som vill mest tar hem segern.

Vem kliver fram om det skulle bli en tight drabbning i slutändan?

Frida: Jag tror Sara Dahlström kommer avgöra, hon har varit riktigt vass.

Alexandra: Ellen Bäckstedt sätter oftast bollarna och jag blir inte förvånad om hon kliver fram i sluttampen. Men jag har också en känsla av att Natalie Hjertberg kliver fram, hon har spelat in sig, det är min känsla för avgörandet.

Terner och hennes RIG spelade 2-2 mot Pixbo i gruppen. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar