JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Hedin/Holmberg: ”Vår breda trupp talar för oss”

Partille ställs mot Lillån och i den andra semifinalen så möter JIK, Gamla Stan, två lag som inte stött på varandra tidigare. Simon Hedin och Albin Holmberg, två offensiva krafter, säger följande inför matchen.

Semifinal väntas, där ingen av er hade en helt problemfri väg genom gruppen. Hur tycker ni att ni genomför gruppspelet?

Simon: Första matchen är en typisk första match, spelmässigt kommer vi inte upp i nivå men vi jobbar som ett lag och vinner på vårt nästintill felfria försvarsspel. Andra matchen mot RIG känns de även närvigt och har svårt att komma in i matchen på grund av deras man-man spel, andra perioden i RIG matchen tycker jag dock helt klart vi är de bättre laget, men nu i efterhand är vi nöjda med oavgjort! Tredje matchen mot lillån så är de jämnt fördelat med målchanser och med 4-5 minuter kvar väljer båda lagen att avvakta då båda skulle gå vidare på kryss.

Albin: Helt okej, vi börjar riktigt bra mot Djurgården där jag tycker att vi håller i taktpinnen från start till mål, vi är pigga i benen och spelar en totalinnebandy. Vi är ödmjuka i försvaret, täcker skott och tar jobbet. Mot kalmarsund börjar vi bra och håller i taktpinnen även där men kalmarsunds höga press gör att det blir ett Hawaii-artat spel där kalmarsund hanterar matchbilden bättre och kan rättvist äta sig in i matchen. Jag tycker dock att dom får många domslut med sig och på så sätt också en väldigt bra chans att äta sig in. Sista matchen mot Partille spelar vi inte alls bra, mycket bolltransport och stillastående. Partille straffar oss hela matchen och efter deras ledningsmål 2-1 så kontrollerar dom resten av matchen.

Nu möter ni en ny bekantskap. Vad förväntar ni av era motståndare och vad tror ni om matchen?

Simon: Om jag ska vara helt ärlig har jag inte så bra koll på Gamla Stan. Däremot så är vi fullt medvetna om att de är ett som besitter en bra spetskvalitet och är generellt sätt ett oerhört bra lag! Förväntar mig en fartfylld match med många fysiska närkamper.

Albin: Jag hoppas att vi kan spela ett spel vi behärskar, att vi kan hålla fokus och att benen har återhämtat sig. Det kommer garanterat bli en bra match där Jönköping definitivt får bära favoritskapet.

Vad talar för er som gör att ni når finalen?

Simon: Det som talar för oss att nå en final skulle jag säga är våran breda trupp, vem som helst skulle kunna kliva fram och avgöra, det är de jag tror kommer vara nyckeln i denna matchen, att våga vinna!

Albin: Vi har en högt högstanivå och kan vi få ut maximalt av alla spelare ser jag våra chanser som väldigt goda att gå hela vägen.

Vilka tror ni tar sig till final i den andra semifinalen om ni får tippa?

Simon: Partille får en tuff match mot ett fysiskt starkt Lillån men tror Partille kvalificerar sig till final genom att vinna med 5-2.

Albin: Partille, dom är starka & spelar väldigt disciplinerat.

Emil Nilsen, en av spelarna som förväntas matchas hårt i semifinalen. Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar