JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Ahlstrand/Sjöberg: ”Kommer behöva höja oss någon nivå”

Det står klart att Pixbo, som blev gruppvinnare möter Rönnby i sin semifinal i JAS. Lagen känner till varandra väl sedan tidigare och två spelare som kommer få bära nyckelroller är Frida Ahlstrand och Jonna Sjöberg som säger följande inför.

Ni känner väl till varandra sedan tidigare säsonger och har även mötts i DJ18-Sm och liknande. Vad förväntar ni av era motståndare i denna matchen?

Frida: Ja, de tidigare matcher vi har spelat mot varandra har varit tuffa samt jämna och har avgjort på marginalerna. Två lag som lirar innebandy. Jag förväntar mig fartfylld innebandy där viljan kommer att avgöra.

Jonna: Vi förväntar oss ett offensivt Pixbo med riktigt vassa spetsspelare som också har rutin i SSL.

Gruppspelet är genomfört, hur många nivåer till tycker ni att ni kan hitta i ert spel?

Frida: Fortsätter vi som vi gör tror jag att vi kan höja oss en hel del, vi har massor kvar att ge. Vi måste bara fortsätta att kämpa och ge 100%.

Jonna: Vi kommer behöva höja oss någon nivå till för att kunna slå Pixbo, framförallt noggrannheten i passningsspelet och spelet med boll generellt.

Vad kommer bli nyckeln för att nå finalen?

Frida: Vi måste ha ett disciplinerat försvar så kommer chanserna förhoppningsvis att komma. Då gäller det att vi tar vara på det. Alla lagen som är här kan spela innebandy så tror också att viljan kan vara en stor bidragande faktor.

Jonna: 100% stenhårt jobb från matchens början till slut. Dessutom återhämtningen mellan matcherna med tanke på att vi är med även i DJ18 och det blir därför mycket matcher under helgen.

Ni båda har en liknande offensiv roll i era lag. Känner ni någon press att leverera?

Frida: Självklart känner jag press och jag har samtidigt höga krav på mig själv men det ser jag bara som en rolig utmaning. Jag trivs i den situationen. Men samtliga spelare i laget är duktiga innebandyspelare så det känns bra.

Jonna: Nej jag känner ingen speciell press att leverera då det finns otroligt många målskyttar i vårt lag som kan göra det. Men det vore kul att få göra en bra match i en viktig slutspelsmatch.

Sjöberg och Wålinder, två spelare med SSL-rutin som ställs mot varandra i JAS-semin. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar