JAS-bloggen
Intervjuer

Tippad favorit: ”En rolig utmaning”

Bloggen har tippat RIG Umeå/Röbäck som segrar på DJ-sidan och valde därför att stämma av lägets med lagets Tova Eriksson inför fighten.

Ni har tagit er till Festen i dubbla klasser. I år är även första året när gruppspel införs, vilket gör att det blir många matcher att spela vid ett eventuellt slutspel. Hur kommer ni klara av detta?

– Det kommer bli en rolig utmaning men det kommer krävas mycket av alla spelare för att vi ska lyckas. Röbäckstjejerna som endast spelar i JAS kommer bli en viktig del samtidigt som det kommer bli viktigt att försöka hushålla på krafter och spelare i så stor utsträckning som möjligt.

Som spelare vill man ju alltid spela så många matcher som möjligt, men hinner man ”lägga i handbromsen” för att orka med två klasser?

– Det kommer bli det svåra, matchningen och belastning av spelare kommer bli avgörande samtidigt som man som sagt måste försöka hushålla på krafter om det är möjligt. Det är sjävklart roligare att köra max i varje match och i varje situation, men om matchen tillåter får man försöka ”lägga i handbromsen”.

Om vi vänder blickarna mot JAS, där ni har hamnat i en grupp med Pixbo, Nacka och Stanstad. Hur ser du på gruppens kvalité och vilka blir svårast att knäcka?

– Jag tror att gruppen håller hög kvalité. Pixbo ser jag absolut som en av favoritlagen i JAS och det är nog dem jag tror blir tuffast i gruppen. Jag tror att Nacka är ett lite lurigt lag som har många bra kvaliteter, de slog ändå ut det lag som jag på förhand tyckte var ett absolut favoritlag. Jag har sämre koll på stanstad, men det vi vet är att ingen match kommer bli lätt.

– B-gruppen innehåller flertalet vassa lag den med. Ser du att den skulle vara vassare än er A-gruppen. Eftersom jag har sämre koll på t ex stanstad så är det svårt att säga vilken grupp som totalt är tuffast. Men självklart är den gruppen extremt tuff där både Rönnby och Huddinge finns.

Bloggen har tippat er som slutsegrare. Vad talar för att det blir just ni som tar guldet?

– Smarta coacher och tjejer som vill vinna mer än allt.

Vem kommer visa framfötterna i Växjö för publiken?

–  Om Ellen Bäckstedt är skadefri(haft lite problem med skador) kommer hon absolut vara riktigt vass!

Vilka ser du som era tuffaste utmanare, om vi ser till båda grupperna?

– Rönnby.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar