JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Djurgården

Djurgården kunde efter en del problem, ta sig vidare till Växjö, vilket man på förhand var tippade av många att göra. Laget, som består av spelare födda 1997, får ni bättre koll på här!

Vägen till Festen:

Det började i Örebro, där man vann försäsongscupen för JAS-lagen mot bland annat lag som Nykvarn, Pixbo och Örebro. Då, ett relativt nykomponerat lag med flertalet nya spelare som inte hade tränat särskilt mycket ihop (inget alls kanske?).

I och med segern så ökade favorittrycket på laget när man klev in i gruppspelet och det svarade man upp på. Man tog tidigt en seger mot Salem/Telge och det var istället Farsta som blev första lag att  besegra Djurgården efter en dramatisk match. Lagets andra poängtapp, ett kryss, kom lite senare under säsongen mot Salem/Telge.

Laget har därmed gått starkt och något som imponerat är sättet man vinner matcher på. Man har ofta hamnat i underläge, men har haft förmågan att vända, där man visat upp en stark moral, bland annat i andra mötet mot Farsta. Laget har samtidigt en stark målskillnad där man snittar drygt två insläppta mål per match, men samtidigt gör en hel del. Just detta har väl varit typiskt för Djurgården även i slutspelet.

I playoff ett tog man emot Örebro, där det länge såg ut som att gästerna skulle skrälla, men till sist så kunde Djurgården ta sig samman och vinna med 7-6, där jag på förhand dock hade trott att resultatet skulle bli större, sett till att Örebro har ett riktigt ungt lag på pappret.

I nästa rundan väntade Linköping hemma, en av de mest intressanta matcherna i den omgången. På nytt så blev det jämnt och en ny uddamålsseger inkasserades via 4-3. Återigen visar man upp en stabil defensiv, där målvakt Rosén har en nyckelroll.

Nyckelspelare: Simon Götz – Är man Sveriges bästa 97:a (enligt mig iallafall), så är man given i denna rollen. Kan spela både back och mer offensivt, är alltid ett hot oavsett position. Snabb med boll och självklart utan, vilket han kombinerar med en fin teknik och en avighet i finter och liknande. Trots sin relativt lilla storlek, en bra bollvinnare där det mer handlar om teknik och sätta in stöten i rätt läge.

Bäste poängplockare: Axel Larson, 34 poäng på 15 matcher

Mest utvisade spelare: Linus Jonsson, Philip Saville, Martin Stark, 8 minuter

Tränarkommentar, Richard Campbell:

Varför har ni tagit er till Festen och vad ska ni visa upp där?

– Vi har 20 st fantastiskt duktiga spelare som har gjort sitt yttersta  för att göra laget så bra som möjligt. Det jag tycker vi lyckas bra med är att just skapa en lagmaskin som aldrig viker ner sig och det har vi visat i flertalet matcher under säsongen. Vi ska göra vårat bästa på Innebandyfesten och ge det ett ordentligt försök så får vi se hur långt det räcker.

Vem ska man hålla ett extra öga på?

– Förutom våra tre mest namnkunniga spelare Axel Larson, Simon Götz & Jack Noaksson skulle jag vilja lyfta fram Martin Stark som alltid höjer sig några nivåer när det är slutspelsdags.

Vitklädda Linköping bjöd på tufft motstånd, men räckte inte till. Foto: Anders Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar