JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – RIG Umeå

RIG missade festen under fjolårssäsongen, men under den gångna så har man fått iordning på spelet och hittat en jämn nivå. Just bredden är något som är typiskt för detta lag. Lär dig mer här!

Vägen till Festen:

I Norrlandsgruppen så spelades det flertalet derbyn under säsongen, där RIG var starkast i de flesta av dem, både mot Dalen och Umeå City, där man dock tappade poäng mot Dalen i ett av dem. En förlust inkasserade man och det var Gamla Stan, det andra laget från A-gruppen som nått Festen, som blev för starka och vann med uddamålet.

Skillnaden ner till att missa slutspelet var dock enorm och man kunde därmed kosta på sig ett poängtapp eller två under gruppens slutsked. I och med att laget var i en pressad situation i division 1, så kan jag tänka mig att stora delar av fokus låg att klara av kontraktet där.

I playoffet så blev det dubbla hemmamatcher i en ganska tacksam lottning. Först tog man emot Sandviken som hade slutat fyra i B-gruppen där man vann med 8-3 och i nästa runda var det istället Hagunda som stod för motståndet, där man på nytt vann med 8-3. Intressant att se att man har en ganska utspridd poängskörd i dessa matcher och att det är  många som är med och bidrar i det offensiva spelet.

Bästa poängplockare: Felix Forslund, 29 poäng på 14 matcher

Mest utvisade spelare: Kasper Broby, 16 minuter

Nyckelspelare: Ludwig Svensson – U19-meriterad back, som är klar för spel i SSL och Dalen kommande säsong. Pådrivare och lagkapten, som även har fina offensiva kvalitéer.

Tränarkommentar, Fredrik Holmgren:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Vi har tagit oss till Innebandyfesten genom en stark insats i serien och två starka insatser mot bra lag i play off. Vårt spel har präglats av intensitet, beslutsamhet och stark vilja att ge allt för laget. Precis de nycklar som vi tror ska ge oss fördel även i kommande matcher.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Vi har en stark bredd med många spelare som kan kliva fram och de kommer vara vår främsta styrka i ett tufft spelschema. Men som vanligt kommer en bra målvakt att krävas och där har Emil Lilja gjort det bra, sedan hoppas vi göra många mål och då brukar Daniel Sonidsson finnas med i protokollen.

Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar