JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Lillån

Lillån är en av säsongens positiva överraskningar som tagit sig till Innebandyfesten. Laget som även nått allsvenskan med sitt seniorlag, har just nu en positiv trend som man rider på. Få bättre koll på Lillån här!

Vägen till Festen:

Tog sig vidare med minsta möjliga marginal. Förlorade sista matchen mot Hagfors med 8-4, just Hagfors som jagade laget, men som hade behövt seger med minst åtta bollar.  Annars var det under den andra halvan av säsongen som man varit starkare, men möten med Karlstad, förlorade man två gånger om i gruppspelet, men segern i derbyt mot Örebro, imponerar. Flertalet av spelarna har även fasta platser i klubbens A-lag, där man nått fina resultat och den positiva trenden genomsyras just nu i Lillån.

I den första rundan begav man sig till Järfälla för att ta sig an den gruppettan och det såg tufft ut i den mittersta perioden. Underläge med 3-1 och i början av den tredje, så var siffrorna 4-3. Laget ville dock annat och en riktigt fin vändning såg till att man vann med 5-8 till sist, efter 1-5 i den sista.

I ”påskomgången” så mötte man Karlstad på nytt, laget som man hade förlorat två jämna matcher mot under gruppspelet. På nytt blev det en jämn historia där lagen turades om att vara i ledning, vilket gjorde att matchen gick till förlängning. Där blev Linus Gräf matchvinnare efter dryga minuten och såg till att ge Lillån en plats på Innebandyfesten. En överraskning för många, men när man såg lottningen, så kändes det inte helt oväntat heller.

Bästa poängplockare: Carl Harrysson, 29 poäng på 13 matcher

Mest utvisade spelare: Alexander Miller, Per Holmblad, Linus Gräf, 4 minuter

Nyckelspelare: Lukas Eldholm – Offensivt så är det Holmblad och Harrysson som står för stora delar av poängskörden. Eldholm återfinns på centerpositionen där han även har kaptensrollen. En tvåvägsspelare som lär bli viktig när det vaknas tuffare motstånd under Festen. Lillån lär få kriga och Eldholm går i täten när det drar ihop sig.

Tränarkommentar, Mikael Ahlén:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Jättekul att vi som lag och framför allt förening nått hela vägen till Innebandyfesten.

Vi startade säsongen darrigt och tappade en del onödiga poäng, framför allt mot toppkonkurrenterna i serien. Vi satte oss i en sits där varje match blev en ”måstematch”. Till slut knep vi 3e platsen i gruppen på målskillnad.

Att klara av att spela under press med ”kniven på strupen” har stärkt hela gruppen och det tycker jag vi visat i Play off spelet.

Vår styrka är just att vi är ett lag med många spelare, som kan och vill, vara med och avgöra. Vi är inte så beroende av någon/några enskilda spelare. Hoppas och tror att vi kommer att kunna  visa upp det i Växjö.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

–  Det är många spelare i truppen som har varit framträdande, både i JAS och i div 1. Men håll ett extra öga på Max Norstedt. En blivande storback. Trots sin unga ålder agerar Max med ett otroligt lugn och stor pondus. Med en väldigt hög lägsta nivå så vet man alltid vad man får av Max!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar