JAS-bloggen
Tippningar

Nådastöten från Wikström – tippar helgens HJ-grupper

Wikströms form fortsätter att vara godkänd, det får man faktist ge honom och han får därmed chansen att tippa hur grupperna kommer sluta under den kommande helgen. Väl mött!

HJ18 Pool C:

Kommentar:

Man brukar prata i cupsammanhang om ”dödens grupp” och det kan man ju verkligen kalla den här. Eller vad sägs om öppningsmatchen Salem – JIK? Jojo! Jag tror just dessa två lag tar sig vidare. Salem har imponerat mest av alla lag i slutspelet hittills och med sin mix av ”gammalt” och ungt så tror jag stenhårt på laget i år. Jönköping har lyckats tagit sig till festen efter två stenhårda bataljer och har ytterligare en växel att lägga i. RIG ska alltid vara på plats på festen, men laget har inte riktigt satts på prov och jag tror att man missgynnas av att möta gruppens slagpåse Lillån i första matchen. Lillån ja.. Örebrolaget har gjort en fantastisk resa och ska vara nöjda att ha nått festen. Tyvärr har man ju hamnat i en mardrömsgrupp och kommer gå poänglösa ifrån gruppspelet.
Jag tror att Salems och Jönköpings spets med Haglund/Ahlroth och Weidman/Larsson är vassare än RIGs bredd.

Weidman/Larsson är en lyckad duo under årets säsong. Foto: Mats Roman.

1. Salem

2. JIK

3. RIG

4. Lillån

HJ18 Pool D:

Kommentar:

Denna grupp är desto mer öppen på förhand. Vi börjar bakifrån där jag placerar Gamla Stan. Jag ställer mig frågande till lagets storstjärna Anton Åkerlunds vara eller icke vara i innebandyfesten. Dalens serie mot Linköping kommer ju åtminstone gå till 6 matcher varav den 6:e krockar med matcherna mot Djurgården och Kalmarsund. Utan honom får Gamla Stan det mycket tufft.
Kalmarsund har ju bevisat för alla att man inte skojar bort dom, och med sin defensiva innebandy med snabba omställningar har man slagit ut två topplag på vägen hit. Jag tror dock inte man kommer kunna leva på motståndarnas misstag sett över ett helt gruppspel. Djurgården och Partille kommer göra upp om gruppsegern och frågetecken ställs till om Partille kommer orka på två femmor, samt om Djurgården kan stänga matcherna istället för att vinna tajta tillställningar som man gjort under slutspelet. På förhand ser jag dock Partille som det vassare laget och de får mitt tips här.

1. Partille

2. Djurgården

3. Kalmarsund

4. Gamla Stan

Partille får tipset av Wikström. Foto: Roine Bengtsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar