JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Partille

Partille som slog igenom med dunder och brak under fjolårets säsong, har på nytt stått för en stark insats och är ett av åtta lag i Växjö. Om ni inte hade koll på Partille sedan innan, så har ni lite bättre koll efter detta!

Vägen till Festen:

Vann sin grupp i förkrossande stil, en grupp som tillhörde en av Sveriges svagaste, där endast Lockerud kunde bjuda upp till ordentligt motstånd. Laget lyckades sånär göra 200 mål och vann varje match, där 4-7 segern borta mot Lockerud var den som blev mest spännande till sist, där Lockerud pressade laget ordentligt.

I slutspelets första omgång väntade Lindås i en tuff match, man efter stor dramatik vann man till sist i en fullknökad hemmahall. Tobias Wahlgren, mannen som gillar att dyka upp när det vankas slutspel, var den som inte helt oväntat avgjorde.

Pixbo i omgången efter, blev en betydligt lättare historia, där man tidigt skaffade sig ett tvåmålsöverläge, något som man aldrig släppte och till sist rann det iväg ordentligt. Kalle Bylund var stekhet och noterades för fyra mål till sist. Återstår att se hur det nya upplägget på Innebandyfesten passar Partille, som har spelat på relativt lite folk under säsongen.

Bäste poängplockare: Kalle Bylund, 76 poäng på 16 matcher

Mest utvisade spelare: Hugo Arvidsson, 17 minuter

Nyckelspelare: Johan Främberg – Lagkapten och pådrivare. Stort förtroende i samtliga spelformer och har inga problem att matchas hårt när det drar ihop sig. Besitter en bra teknik och kan lösa pressade situationer på enkla sätt. Ett hot offensivt med sin fart och genombrottskraft.

Johan Främberg, en av Partilles mest framstående spelare. Foto: Roine Bengtsson.

Tränarkommentar, Fredrik Svensson:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Vi tar oss till innebandyfesten efter att lirat bra innebandy I en JAS sämsta grupp. Därefter hade vi problem mot Lindås som gör en bra match & vi avgör u tredje perran. Mot Pixbo så kan vi vara lite kaxiga och saga att vi vann den matchen lite för enkelt. Där var vi bättre på samtliga punkter och 11-5 är u underkant. Vi gör en väldigt bra match medans Pixbo inte når de höjder jag trodde de skulle upp på.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Vi har ingen spelare som sticker ut från mängden då alla har höjt sig ju längre säsongen lidit.

Firma Bylund/Hellström kan bli en tuff duo att möta för backarna i Växjö. Foto: Roine Bengtsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar