JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Stanstad

Sist ut att synas på DJ-sidan är skånelaget Stanstad som kompletterar de övriga sju lagen. Via en seger mot Warberg så tog man sig till Innebanadyfesten. Läs på lite mer om Stanstad nedanför!

Vägen till Festen:

E-gruppen blev en ”tunn” sådan där Helsingborg drog sig ur, vilket även Malmö gjorde innan det hann dra igång, om jag inte minns helt fel.

Stanstad hann med att spela 12 matcher, där man vann nio och slutade sex poäng före Åstorp. Åstorp, var det andra laget som gick vidare till sist och var ett av lagen som besegrade Stanstad i gruppspelet.

I playoff väntade Warberg, ett talangfullt lag som nådde till festen i DJ18-klassen. Matchen var jämn en bit in i den tredje perioden, men Anna Nilsson, som gjorde fyra totalt i matchen, stod för tre i den sista och såg till att vara ledande när Stanstad säkrade avancemanget.

Bäste poängplockare: Anna Nilsson, 24 poäng på 13 matcher

Mest utvisade spelare: Karolina Jansson, 14 minuter

Nyckelspelare: Anna Nilsson – Klev fram som mest när det behövdes i playoffen. Har öst poäng i divison 2 och med de spetsegenskaperna så blir hennes roll av yttersta vikt. Stanstad är inte topptippade av många och Nilssons poängsinne kan då se till att avgöra matcher när det drar ihop sig.

Tränarkommentar, Tony Nilsson:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Tror att mycket beror på att vi har en tränings flitig trupp vilket gör att man sporrar varandra hela tiden. En annan sak är att många av spelarna har spelat tillsammans länge plus att vi har väldigt roligt tillsammans.

Vi kommer visa upp ett härligt gäng tjejer som älskar att spela innebandy. Sen är vi väl medvetna om att det kommer bli extremt tufft däruppe. Vi har ett ungt och hungrigt lag som kommer kriga på.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Vår enskilda spelare är laget.  Det kommer bidra med att vi kan använda mycket spelare och därmed hålla oss pigga långt in i matcherna och långt in i turneringen.

Stanstads seger hemma mot Warberg var en tung sådan. Foto: Sandra Nilsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar