JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Nacka

Nacka är ett lag som inte många hade pratat om på förhand, men till Festen har man nått och därmed ska ni självklart få lite bättre koll på Stockholmslaget.

Vägen till Festen:

I B2-gruppen så kunde man inte rubba seriesuveräna Huddinge, men bakom ettan, var man det klart bästa laget och man hade nio poäng ner till Nykvarn på andraplatsen. Laget gjorde dock mest mål i gruppen och har även ett bra snitt defensivt. Att man förlorat mot Huddinge och Bele, från B1-gruppen, är inte helt oväntat, men man kan även notera en ganska klar förlust mot Nykvarn.

I playoffet begav man sig till Hagfors, en lottning som på förhand kändes som en av de klart tuffaste. Man visade dock ingen respekt utan vann till sist i sudden, 7-8, där Denise Bruce blev stor matchhjälte.

Bäste poängplockare: Philippa Blom, 37 poäng på 15 matcher

Mest utvisade spelare: Hanna Berg och Wan Ayamueang, 4 minuter

Nyckelspelare: Denise Bruce – I detta extremt unga lag, så lär de äldre spelarna få viktiga roller. Bruce var den som klev fram mot Hagfors och kan bli en viktigt stöttepelare när det vankas tuffa matcher. Var med hela förra säsongen när Nackas damlag tog steget upp och vet vad viktiga matcher innebär.

Tränarkommentar, Fredrik Olsson:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– När säsongen började kunde vi inte drömma om att nå Festen då vi är ett så ungt lag, garanterat yngst medelålder av alla. Men med en stark vinstkultur och en tro på att inget är omöjligt samt en fantastisk lagkänsla tar vi oss hela vägen dit.

Vi kommer visa upp en glimt av framtiden. Snabba och tekniska spelare som kan rulla boll och där alla kan göra det. Kanske lite för tidigt i år men räkna med oss framöver.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Svårt att lyfta bara en spelare då vi har många som sticker ut. Philippa Blom född 2001 vann skytteligan hos oss i JAS, Hanna Berg född 20000 vann den i dam div2 och Erica Klevbo född 00 kommer garanterat leverera på Festen. Dock kommer nog Felicia Saving att sticka ut mest. Minst på plan, född 02, med en fantastisk spelförståelse. Hon gjorde dessutom två mål mot Hagfors i Play Offen, bl.a. den viktiga 7-7 kvitteringen i slutet.

Blåklädda Hagfors fick se sig utslagna av Nacka Wallenstam på sin egen hemmaplan. Foto: Peter Persson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar