JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Gamla Stan

DJ-lagen är avverkade och vi riktar istället fokus på HJ-lagen, där Skellefteålaget Gamla Stan är först ut. Förra året missade man slutspelet, men denna säsongen har man hittat rätt. Få koll på laget här!

Vägen till Festen:

Förra säsongen blev det en hedersam tredjeplats i Norrlandsgruppen, där man länge slogs med RIG och Dalen. Laget, som jag lite fint uttryckte som ”åldersstiget” med tanke på att stora delar av truppen är födda 97, hade sin chans just denna säsongen och den tog man. En andraplats i gruppen bakom RIG, där det skiljde endast två poäng i slutändan och neråt, var det ett ganska stort glapp till lagen utanför slutspelet. Endast en förlust, mot RIG, men samtidigt var man nära att tappa poäng i matcher som på förhand sågs som betydligt ”enklare”.

I första playoffrundan mötte man Falun, där det blev seger med 5-3, när man vände i den tredje perioden. Falun, som bland annat saknade Backby och Sand, var ett motstånd som många nog räknade med att man skulle besegra.

I omgång två blev det istället Sirius, en tuffare uppgift, men samtidigt en överkomlig uppgift, då B-gruppen har haft rätt blandad kvalité. 7-8 seger, där Anton Åkerlund visade sin betydelse. Att Gamla Stan därmed nådde Festen, är spännande, men det var samtidigt lagets bästa chans just denna säsongen då man till nästa säsong tappar spelare som Åkerlund, Selin, Holmberg, Sandström, Tafvelin osv.

Bästa poängplockare: Anton Åkerlund, 42 poäng på 12 matcher
Mest utvisade spelare: Oskar Tafvelin, Tim Bergstedt, Albin Holmberg, 10 minuter

Nyckelspelare: Anton Åkerlund – Visst, kan kännas lite ”enkelt”, men spelar man SSL när man är född 1997, så förtjänar man ett omnämnande. Kanske inte den mest spektakulära spelaren, men står ofta rätt, duktig med boll och har ett bra avslut. En spelare som nästintill alltid skriver in sig i poängprotokollet och känns otroligt komplett i sitt spel.

Åkerlund, som även fått mycket förtroende i Dalens SSL-lag. Foto: Eva Ohlström.

Tränarkommentar, Fabian Karlsten:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Vi har nått innebandyfesten för att vi har presterat på en hög nivå i stort sett varje match. Vi har haft en bra balans i femmorna och fullvärdiga ersättare på bänken där alla tagit och förstått sin roll på ett bra sätt.

Vi är ett flexibelt lag som kan anpassa oss bra efter hur våra motståndare spelar, vi är bra med boll och utan boll.

På innebandyfesten kommer vi visa upp en fartfylld innebandy med mycket energi.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Det pratas mycket om Anton Åkerlund men en spelare som jag tycker förtjänar mer uppmärksamhet är hans radarpartner Albin Holmberg. En otroligt bollskicklig spelare med bra spelsinne, bra blick & bra teknik.  Albin spelar innebandy i ett otroligt högt tempo.

Blåklädda Sirius bjöd på tufft motstånd i sista playoffet. Foto: Eva Ohlström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar