JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar DJ-slutspelet

Om drygt en vecka så har segrarna korats i Växjö och sista träningsveckan stundar för lagen innan det är dags att avgöras. Jag ger mig nu på att tippa de båda klasserna, där DJ-klassen är först ut.

DJ17 Pool A:

Gruppen innehåller RIG/Röbäck, Stanstad, Nacka och Pixbo. På förhand skulle jag säga att denna gruppen känns något svagare, men att det är en relativt liten skillnad. Det baserar jag på att den här gruppen känns något mer utpekad vad det gäller topplagen.

Det ska bli spännande att se hur RIG/Röbäck matchar sitt lag. Då man även är med i DJ18-klassen, så har man redan på förhand riktat en känga mot det nya upplägget där man nu genomför ett poolspel. Spelschemat krockar inte, men om en spelare ska deltaga i båda klasserna (som jag tar för givet att flertalet kommer göra), så kan det handla om en halvtimme emellan matcherna, där dock poolspelsmatcherna är något kortare. Att man även har tillgång till Röbäcktjejerna och den bredden, kan bli guld värt i slutändan.

Tova Eriksson och Ellen Bäckstedt är två viktiga kuggar i RIG-laget. Foto: David Rönnblom.

För Pixbo återstår det att se om man får tillgång till Ahlstrand/Wålinder. Bredden har Pixbo definitivt och man brukar ju säga att en spelare inte gör ett lag, men två spelare som går in i ett lag som spelar semifinal i slutspelet, det gör skillnad. Svårare än så är det inte. Är duon med och matchas hårt, så kommer det göra skillnad. Pixbo är även ett av få lag som jag anser vågar sticka ut hakan lite, vilket gör att ni som ser Pixbos matcher, får nog vara fokuserade för att inte missa de taktiska detaljerna. Jag utgår dock från att duon spelar för Pixbo och har därmed räknat in det i min tippning.

Nacka har ett otroligt ungt lag och kanske egentligen blir som bäst kommande säsonger, men lärdomen att få vara på plats och spela dessa matcher, blir guld värda. Övertygad om att man inte kommer vara nöjda med att bara ta sig till Festen. Är man väl där, då ska man fanimej kriga för det. Räkna med att Nacka säljer sig dyrt.

Ska villigt erkänna att jag trodde att Stanstad skulle få det tufft mot Warberg och kanske till och med åka ur, men den prestationen imponerade på mig. Det sydliga laget har jag fruktansvärt dålig koll på måste jag erkänna och om jag får tillfälle så ska det bli spännande att se laget på plats.

Slutställning:

1. RIG/Röbäck

2. Pixbo Wallenstam

3. Stanstad

4. Nacka Wallenstam

DJ17 Pool B:

Som jag var inne på längre upp, B-gruppen känns något vassare. Huddinge, Karlstad, Rönnby och Lindome, känns som fyra lag som utan problem hade kunnat vara med och slåss om de två topplaceringarna i A-gruppen.

Huddinge har ju verkligen imponerat med sin fina segersvit, även om matchen mot Dalen blev tight. Just det har väl varit lite av Huddinge signum. Tighta, relativt målsnåla matcher, där man inte vinner med överdrivet stora siffror, men man vinner. Stabila insatser, där målvakt Mannerstål har sin del i succén.

Mannerstål är en kugge i Huddinges mål. Foto: Caroline Skoglund.

Rönnby har samma problem som RIG, eller ja, problem är väl synd att säga. Att deltaga med två lag är ju en bedrift, ett positivt besked, men visst blir det tufft. Hur ska man prioritera? Gå fullt i båda klasserna och riskera att bränna ut sina toppspelare, eller försöka hitta en balans och istället riskera att inte lyckas i någon av klasserna. I Rönnbys fall så tror jag att man har ännu färre spelare födda 1997 än RIG och att man därmed kommer ha ännu fler spelare som får dubblera.

Karlstad seglade upp som en potentiell favorit tidigt under säsongen när Sara Dahlström anslöt och med ett redan starkt namn som Frida Swahn, så blev man fruktade. Att ta sig vidare från C-gruppen visar att klassen finns och att sedan åka och slå Barkarby på bortaplan, utan just dessa två, visar även att övriga delar av truppen håller otroligt hög klass. Spännande att följa!

Lindome känns som outsidern i denna grupp, men i och med att man till exempel kryssade mot Pixbo i säsongens första match, så har man visat att man kan störa de bästa lagen. Jag tror dock att det är mycket som ska klaffa för att man ska kunna avancera, men i och med dessa korta matchtider, så kan en bra start och sedan ett kontrollerat spel, räcka mycket långt.

Slutställning:

1. Rönnby

2. Karlstad

3. Huddinge

4. Lindome

Semifinalerna:

RIG/Röbäck – Karlstad 5-3

Om tippningen i gruppspelet slår väl ut, så kommer RIG, strax innan denna matchen, ha spelat semifinalen i DJ18. Lite beroende på hur den utvecklar sig, så hoppas man nog kunna matcha på ett sätt, som isåfall gör att man kan ha orken till att genomföra denna matchen. Jag påtalar dock på nytt vikten av bredden med Röbäcktjejerna och att då komplettera med RIG-talangerna kunskap, så har man det som krävs för att segra. Att sista bollen kommer i tom kasse är ingen omöjlighet och i Karlstad så tror jag målvakt Edman Rydsjö och den offensiva spetsen, kommer behöva leverera.

Rönnby – Pixbo 4-5

Lagen stötte på varandra tidigare under säsongen då det det vankades regionsslutspel. Visst, då i en annan klass, men då vann Rönnby och Pixbo vill ha revansch. Precis som för RIG, så blir det tätt emellan för Rönnby också. Pixbo, som bara har en klass att fokusera detta år, tror jag kan nyttja detta och hitta en gameplan som gör det tufft för Rönnby. På nytt en tät match, men Pixbo vinner.

Finalen:

RIG Umeå – Pixbo 3-2

RIG har inför turneringen sagt att man testa att satsa fullt i båda klasserna och då gör man nog det fullt ut. Räkna med mycket speltid på vissa spelare, men att kunna ta ut sig max under en sista innebandyhelg för att ta guld, det kan nog alla ställa upp på. Det blir kamp, kamp och förhoppningsvis en spännande historia.

Som vanligt så kommer förmodligen 90 % av resultaten vara fel, men det är ju självklart en del av charmen. Fler tippningar kommer framöver!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar