JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Huddinge

Huddinge är ett av årets positiva utropstecken enligt undertecknad, där man verkligen hittat rätt med en ganska liten och sammansvetsad trupp. Bättre koll på Huddinge inför stundande helg, får ni här!

Vägen till Festen:

Imponerade ENORMT under gruppspelet där man vann samtliga matcher till sist, en förkrossande statistik. Kanske inte det mest målglada laget, men en stabil defensiv och som mest gjorde man tio mål i en match. Ett snitt på strax över två insläppa mål, där har ni det stora framgångsreceptet.

I playoffrundan så blev det långväga motstånd i första matchen när man mötte Dalen och precis som under gruppspelet, en stabil defensiv och en tight match, där man vann med 4-3. Man gick upp till 3-1 i den andra perioden och närmare än 3-2 och 4-3, kom aldrig Dalen. Som så många gånger förr, så var Therese Gustafsson återigen inblandad i målskyttet. Man har gått på relativt lite med folk då man har en ganska tunn trupp, men då man bara har en klass att fokusera på, så ska det inte vara någon större nackdel, om inte skadorna börjar hagla in.

Bäste poängplockare: Therese Gustafsson, 40 poäng på 14 matcher

Mest utvisade spelare: Johanna Frid, 8 minuter

Nyckelspelare: Therese Gustafsson – Det går inte att blunda för hennes spetskompetens som konstigt nog inte gett henne chansen i U19 än. När man har det solida försvarsspelet att luta sig tillbaka på, så kommer Gustafssons offensiva kvalitéer vara guld värda och bli inte förvånade om det är just hon som kliver fram och avgör, en egenskap hon besitter. Måltjuv deluxe!

Tränarkommentar, Alexander Delis:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Huddinge har gått till festen tack vare individuellt skickliga spelare som älskar att spela viktiga matcher. Vi krigar för varandra och har ett bra grundtänk i spelsystem och har bra lösningar i både egen och offensiv zon.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Louise Mannerstål, inget lag kan gå hela vägen utan att ha en stabil utpost längst bak. Louise är kort och gott fantastisk och jag som tränare njuter av att veta vem som skyddar vårt mål.

Huddinge blir ett lag att räkna med på Festen. Foto: Caroline Skoglund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar