JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelgsguide – RIG/Röbäck

RIG kan stoltsera med att man lyckats nå Innebandyfesten med hela tre lag totalt, ett i DJ-JAS klassen, där man kombinerar med Röbäck, ett i HJ-JAS klassen och ett i DJ18. Här får ni lite bättre koll på det laget som ska slåss om medaljerna i DJ-JAS.

Vägen till Festen:

A-gruppen hade ett speciellt kval, där ettan var klar för playoff, men där övriga lag fick göra upp med ett kvalspel inom gruppen, för att det skulle avgöras vem som tog den andra platsen. Kombinationslaget, RIG/Röbäck gjorde dock processen enklare och tog förstaplatsen i gruppen. När det sedan vankades playoff så blev Täby på hemmaplan, en behaglig resa och en enkel seger.

I och med sitt samarbete med Röbäck, där många RIG-tjejer även har betydande roller i division 1, så har man kunnat gå runt på mycket folk och nu när man även ska slåss om medaljerna i DJ18SM, så lär just samarbetet visa sig otroligt viktigt för att ha rätt bredd.

Bäste poängplockare: Ellen Bäckstedt, 19 poäng på åtta matcher

Mest utvisade spelare: Alexandra Terner och Amanda Niclasson, 6 minuter

Nyckelspelare: Tova Eriksson – Finns många att nämna, men just Tova går inte att blunda för. En centerspelare som är otroligt komplett i sitt spel. Kan kliva in och avgöra en match, men likväl vara den som tar hemjobbet för att vinna en boll. Lär matchas ordentligt i båda klasserna och visa vilken klass hon håller. U19-spelare.

Tova Eriksson lär visa publiken i Växjö vilken klass hon håller. Foto: David Rönnblom.

Tränarkommentar, Peter Svensson Hörnsten:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Vi i RIG Umeå IBF har primärt prioriterat DJ18-SM, men nu har vi den prekära situationen att vi finns med på Innebandyfesten även med JAS17-laget, då i samarbete med Röbäcks IF. Vår säsong överlag har ju varit enastående med bl a seger i div 1 utan att tappa en endaste poäng. Det gör att vi känner att vi uppnått så pass med den här säsongen att det inte krävs JSM-guld för att den ska vara ok.

Med andra ord kan vi kasta oss över det omöjliga; försöka satsa mot två guld på tjejsidan. Det är något vi tror är omöjligt i med sju matcher på tre dagar. Vi anser dock att om vi någonsin ska ha chansen så är det i år så vi testar. Blir det att det kostar oss bägge klasserna vet vi det till framtiden och får minnas alla andra framgångar den här säsongen. Den största farhågan för oss och alla andra lag i JAS17 är väl att spelare drabbas av värre skador – det känns mycket tveksamt med ett upplägg där man avslutar säsongen med fem tuffa matcher på tre dagar.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Vi har ju såklart bra spelare på alla positioner, men ska vi lyckas den här helgen kommer våra målvakter vara viktiga. Amie Nilsson i DJ18 och Julia Falk i JAS17 samt Lovisa Hedin som finns med i bägge klasserna har alla tre kapaciteten att vinna matcherna åt oss – och behöver göra det.

Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar